Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Horvātija ar Vācijas atbalstu piegādās tankus Ukrainai (1)

Foto: AFP/SCANPIX

Horvātija iegādāsies no Vācijas līdz 50 tankiem "Leopard" un daļu no saviem vecajiem tankiem un citu militāro aprīkojumu piegādās Ukrainai, pirmdien, 28. oktobrī paziņojusi Horvātijas Aizsardzības ministrija.

Horvātijas aizsardzības ministra Ivana Anušiča un viņa Vācijas kolēģa Borisa Pistoriusa Berlīnē parakstītajā nodomu vēstulē teikts, ka Zagreba piegādās Ukrainai 30 tankus, 30 kaujas mašīnas, munīciju un aprīkojumu.

Saskaņā ar Horvātijas Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju šo vecāko Austrumeiropā ražoto ieroču un militārās tehnikas vērtība tiks atskaitīta no kopējās cenas par jaunajiem tankiem "Leopard 2A8", kurus Horvātija iegādāsies no Vācijas.

"Šī pirkuma modeļa pievienotā vērtība ir palīdzība Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju," teikts Horvātijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā. Sīkāka informācija par vienošanos tiks paziņota pēc tās parakstīšanas.

Anušičs sacīja, ka vienošanās tiks īstenota ātri. "Šis ir viens no svarīgākajiem Horvātijas armijas modernizācijas projektiem," norādīja ministrs.

Saskaņā ar ministrijas sniegto informāciju Horvātija iegādāsies arī ASV ražotās raķešu sistēmas "Himars M142", kā arī bezpilota lidaparātus.

Aprīlī Horvātija no Francijas saņēma pirmos sešus no 12 pasūtītajiem iznīcinātājiem "Rafale".

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā Horvātija ir sniegusi Ukrainai militāro palīdzību vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu