Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Uzbrukumā armijas bāzei Čadā nogalināti vairāki desmiti karavīru

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: dotshock/Shutterstock

Čadā neidentificēti kaujinieki uzbrukuši armijas bāzei, nogalinot vismaz 40 karavīrus, pirmdien, 28. oktobrī, paziņojis Čadas prezidents Mahamats Debi Itno.

Prezidents šodien apmeklēja uzbrukumā cietušo bāzi uz Barkaramas salas, Čada ezera reģionā, un paziņoja, ka tiks sākta militāra operācija uzbrucēju notveršanai.

Čadas armija jau sen cīnās ar nemierniekiem valsts rietumos, netālu no robežas ar Nigēriju.

Kas stāv aiz šī uzbrukuma, pagaidām nav zināms, bet daudzos iepriekš reģionā notikušajos uzbrukumos aizdomās tiek turēts islāmistu grupējums "Boko Haram".

Martā uzbrukumā, kurā valdība vainoja "Boko Haram", tika nogalināti septiņi karavīri. Šis incidents pastiprināja bažas par vardarbības atsākšanos Čada ezera reģionā, kur valdījis salīdzinošs miers kopš 2020.gada, kad armija veiksmīgā operācijā likvidēja kaujinieku bāzes šajā teritorijā. Reģionā tika atkal atvērtas skolas, mošejas un baznīcas un darbu atsāka labdarības organizācijas.

"Boko Haram", kas pirms vairāk nekā desmit gadiem sāka sacelšanos pret Rietumu izglītību, cenšas Nigērijas ziemeļaustrumos ieviest islāma likumus. Nemieri ir izplatījušies arī uz Kamerūnu, Nigēru un Čadu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu