Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Venēcija palielinās dienu skaitu, kurās tūristiem jāmaksā par iekļūšanu pilsētā

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Efired/Shutterstock

Pēc veiksmīga izmēģinājuma pērn nākamajā gadā Venēcija plāno divreiz palielināt to dienu skaitu, kad tūristiem jāmaksā par iekļūšanu pilsētā, vēsta BBC.

Venēcijas mērs Luidži Brunjaro paziņojis, ka mērķis joprojām ir atturēt tūristus no pilsētas apmeklēšanas vienās un tajās pašās dienās, tādējādi "izrādot Venēcijai cieņu, ko tā ir pelnījusi".

Paredzēts, ka ceļotājiem, kuri atbrauc pavadīt vienu dienu un rezervē biļetes iepriekš, būs jāmaksā piecus eiro, lai iekļūtu Itālijas pilsētā noteiktās dienās no aprīļa līdz jūlijam. Tomēr, ja rezervācija tiek veikta mazāk nekā četras dienas pirms plānotās ierašanās, šī summa pieaugs līdz desmit eiro.

Iebraukšanas maksa no 18. aprīļa līdz 27. jūlijam būs jāmaksā katru piektdienu, sestdienu un svētdienu, ka arī svētku dienās - kopā 54 dienas.

Maksa par iebraukšanu Venēcijā attiecas uz visiem ieceļotājiem, kas pārsnieguši 14 gadu slieksni. Pēc tam, kad iebraukšanas maksa apmaksāta, pilsētas apmeklētāji aicināti telefonā ielādēt QR kodu, kuru nepieciešamības gadījumā būs jāuzrāda inspektoriem. Kontrole pilsētā notiek pēc nejaušības principa darbosies vietās, kurās visbiežāk cilvēki iebrauc pilsētā, piemēram, dzelzceļa stacijās.

Sods tiks piemērots visiem, kuri nebūs samaksājuši par iebraukšanu pilsētā.

Vienlaikus no iebraukšanas maksas būs atbrīvoti cilvēki, kuriem Venēcijā ir rezervēta viesnīca vai viesu māja, kā arī Veneto reģiona iedzīvotāji, Venēcijas universitātes studenti un personas, kas apmeklē pilsētā dzīvojošus radiniekus.

Itālijas plašsaziņas līdzekļos pausts, ka Venēcijas iestādes jau pirmajās astoņās dienās, kad tika īstenots iebraukšanas maksas izmēģinājums, iekasēja tik daudz, cik bija cerējuši iegūt trīs mēnešu laikā. Izmēģinājuma perioda beigās pilsēta bija iekasējusi apmēram 2,4 miljonus eiro. Taču pilsētas mērs norādījis, ka jāsagaida tālāka analīze, lai noskaidrotu, vai sistēmas izveides budžets pilnībā atmaksāsies, ņemot vērā, ka  biļešu rezervācijas platformas un kampaņu izmaksas bija aptuveni trīs miljoni eiro.

Opozicionārs Džovanni Andrea Martini jūlijā paziņojis, ka ieviestā sistēma bijusi neveiksmīga un nav palīdzējusi sadalīt Venēciju apmeklējošo tūristu plūsmu. Viņš arī uzskatīja, ka nodevas palielināšana no pieciem līdz 10 eiro būs bezjēdzīga un Venēciju pārvērtīs par muzeju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu