Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Pusaudža pastrādātā policista slepkavība Bosnijā: aizturēti astoņi cilvēki (1)

Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar 14 gadus veca pusaudža pastrādāto policista slepkavību Bosnijā naktī aizturēti astoņi cilvēki, 26. oktobrī paziņoja policija.

Vietējie prokurori paziņojuši, ka tas bija teroristisks uzbrukums.

Policija pavēstīja, ka reidos Bosanska Krupā, kur pusaudzis ceturtdienas vakarā policijas iecirknī nāvējoši sadūra policistu un ievainoja vēl vienu policistu, un netālajā Bihacā tika konfiscēti ieroči un munīcija.

Bosanska Krupa atrodas 300 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Bosnijas galvaspilsētas Sarajevas.

"Policija viņu mājās atrada un konfiscēja zināmu daudzumu ieroču, munīciju, telefonus, datorus, ārējos diskus, naudu, kā arī lapas ar tekstiem arābu valodā," sacīja Bihacas reģiona policijas preses pārstāvis Adnans Beganovičs.

Uz jautājumu, vai policija koncentrējas uz iespējamo zēna radikalizāciju, viņš atbildēja, ka tiek pārbaudītas visas iespējamās norādes.

"Šis akts tika klasificēts kā teroristisks, jo tā motīvs bija uzbrukums policijas iecirknim ar mērķi iebiedēt iedzīvotājus," piektdien preses konferencē sacīja prokurore Merima Mesanoviča.

Viņa sacīja, ka tiks pārbaudīts, vai aiz uzbrukuma stāvēja "ekstrēmistu grupējumi".

Pēc dažu ekspertu teiktā, pusaudža publicētais saturs sociālajos tīklos liecina, ka viņš varētu būt radikalizējies.

Aptuveni puse no 3,5 miljoniem Bosnijas iedzīvotāju ir musulmaņi, bet pārējie ir pareizticīgie vai katoļi.

Tikai neliela daļa musulmaņu ir saistīta ar radikālām kustībām, lai gan saskaņā ar vietējo iestāžu datiem no 2012. līdz 2016.gadam aptuveni 250 līdz 300 bosniešu pievienojās džihādistu grupējumam "Islāma valsts" Sīrijā vai Irākā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu