Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

VIDEO "Ko ar viņiem, b**ģ, darīt?" Krievu karavīri lamā ziemeļkorejiešu karavīrus

Foto: @AllanAgard/"X"

Ukrainas Aizsardzības izlūkdienesta rīcībā nonākuši videoieraksti liecina, ka Krievijas karavīri bažījoties par to, kā Ziemeļkorejas kareivjus vadīs frontē un kā viņi tiks aprīkoti ar munīciju un citām nepieciešamajām precēm. Tāpat krievu karavīru vidū izplatīta nepatika pret ziemeļkorejiešiem, vēsta raidsabiedrība CNN. 

Krievu karavīri nicinoši runā par ziemeļkorejiešiem, kuru kodētais nosaukums ir "K bataljons", dēvējot viņus par "sasodītiem ķīniešiem".

Tajā pašā ierakstā karavīrs apraksta savu kolēģi, kuram tika uzdots "satikties ar cilvēkiem".

"Un viņš tur stāv izvērstām acīm, b**ģ..." saka karavīrs. "Viņš ieradās šeit un jautāja: "Ko, b**ģ, ar viņiem darīt?""

Ukrainas izlūki ziņo, ka audio tika pārtverts no šifrētiem Krievijas pārraides kanāliem naktī uz 23.oktobri. Tajos atklāts, ka Ziemeļkorejas karaspēka pārvietošana bija plānota 24. oktobra rītā "Postojaļje Dvori" lauka nometnes teritorijā Krievijas Kurskas apgabalā, kur 2024. gada sākumā Ukraina veica negaidītu iebrukumu.

Pārtvertajos ierakstos arī dzirdams, ka ar 30 ziemeļkorejiešiem strādās viens tulks un trīs vecākie virsnieki. Šis plāns arī izpelnījies karavīru nosodījumu. "Kur lai mēs viņus dabūjam? Mums viņus jāvelk ārā," saka viens karavīrs.

"Es saku, rīt ieradīsies 77 bataljonu komandieri. Komandieri, komandieru vietnieki un tā tālāk," citā ierakstā saka tas pats karavīrs.

Jau ziņots, ka Pirmās Ziemeļkorejas karavīru vienības, kas tika apmācītas Krievijas austrumu poligonos, jau ir ieradušās karadarbības zonā, un trešdien tās manītas Krievijas Kurskas apgabalā, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (HUR).

Ziemeļkorejas karavīri tiek apmācīti piecos poligonos Krievijas austrumdaļā, arī netālu no Usurijskas un Ulanudes.

Krievijā izvietoto Ziemeļkorejas karavīru skaits šobrīd ir aptuveni 12 000, viņu vidū ir 500 virsnieku, arī trīs Phenjanas ģenerāļi, liecina HUR dati.

Maskava iecēlusi Krievijas aizsardzības ministra vietnieku Junusbeku Jevkurovu par personu, kas atbild par Ziemeļkorejas karavīru apmācības un adaptācijas pārraudzību.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu