Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Turcijas dronu triecienos Sīrijā nogalināti 27 civiliedzīvotāji

Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas dronu triecienos Sīrijā 24 stundu laikā ir nogalināti 27 civiliedzīvotāji, 25. oktobra rītā paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Turcijas spēki kopš ceturtdienas ir "dramatiski eskalējuši savus gaisa un sauszemes uzbrukumus Sīrijas ziemeļos un austrumos", vēstīja SOHR.

Tā piebilda, ka ir dokumentējusi 45 dronu triecienus un četrus iznīcinātāju triecienus, kas bija vērsti pret infrastruktūru, tostarp ūdensapgādi, elektrostacijām un degvielas uzpildes stacijām.

Turcija trešdien sāka gaisa triecienus kurdu kaujiniekiem Irākā un Sīrijā, vainojot viņus trešdien notikušā uzbrukumā Turcijas aviācijas uzņēmumam, kurā nogalināti pieci cilvēki un 22 ievainoti.

Kurdu vadītie "Sīrijas Demokrātiskie spēki" ceturtdien paziņoja, ka Turcijas gaisa triecienos Sīrijas ziemeļaustrumos ir nogalināti 12 civiliedzīvotāji un 25 ievainoti. Šajos triecienos Turcijas kara lidmašīnas un droni uzbruka ne vien apdzīvotiem rajoniem, bet arī maiznīcām, elektrostacijām, naftas rūpniecībai un kurdu Iekšējās drošības spēku kontrolpunktiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu