Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vai priekšvēlēšanu pasākums? Valmieras novadā piedāvā ekskursijas kopā ar Baiku

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.
Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, Valmieras novada pašvaldība atjaunojusi ekskursijas kopā ar mēru Jāni Baiku ("Valmierai un Vidzemei"), informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

Pašvaldības ieskatā autobusa ekskursija, kur gida lomā iejūtas pašvaldības domes priekšsēdētājs, ir viens no iecienītākajiem, atraktīvākajiem un praktiskākajiem veidiem, kā iedzīvotājiem iepazīties ar pašvaldības paveiktajiem un plānotajiem infrastruktūras darbiem.

Tā esot iespēja piedzīvot, izzināt, iztaujāt un pārspriest, kas izdarīts, kas plānots un kas vēl nepieciešams, lai dzīvesvide pilsētas iedzīvotājiem būtu vēl pievilcīgāka.

Ekskursija ar autobusu pa Valmieru notiks sestdien, 9.novembrī, plkst.11, izbraukšana paredzēta no Lāčplēša ielas 2. Iedzīvotājiem ekskursijai iepriekš jāpiesakās.

Uz aģentūras LETA jautājumu, vai šāda ekskursija ar domes priekšsēdētāju nav priekšvēlēšanu pasākums, kurā tiek izmantoti pašvaldības administratīvie resursi, pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece atbildēja, ka autobusa ekskursija ir tikai viens no veidiem, kā pašvaldībai informēt iedzīvotājus par paveikto un plānoto. Notiekot arī tikšanās ar iedzīvotājiem.

"Iedzīvotāji, kuriem neinteresē apskatīties objektus klātienē vai kuri uzskatīs, ka tā ir pirmsvēlēšanu aktivitāte, ekskursijā visdrīzāk izvēlēsies nemaz nepiedalīties," norādīja Melece. Viņa piebilda, ka laiks pirms ziemas sezonas ir piemērots, lai apmeklētu pašvaldības objektus. Ekskursiju norise esot atkarīga no tā, vai un kādi infrastruktūras objekti attiecīgajā periodā ir pabeigti vai iesākti.

Melece atgādināja, ka infrastruktūras objektu apsekošana kopā ar iedzīvotājiem tika sākta 2018.gadā. Iedzīvotāju aptaujās, tikšanās ar iedzīvotājiem un nesen arī pašvaldības sociālo tīklu komentārā esot izskanējis jautājums no iedzīvotājiem, kad atkal būs autobusa ekskursija pa Valmieru ar domes priekšsēdētāju. "To uztveram kā signālu, ka šāds atraktīvs formāts, kā uzzināt par izdarīto un darīt zināmu pašvaldības vadībai par iedzīvotāju ieskatā darāmo, ir nepieciešams," skaidroja Melece.

Kā šādu ekskursiju priekšrocību iedzīvotāji esot minējuši iespēju apmeklēt objektus, kurus ikdienā viņi neapmeklē, un uzzināt informāciju par to būvniecības vai remontdarbu īstenošanas gaitu.

Melece informēja, ka autobusa nomas izmaksas pusotru stundu ilgajai ekskursijai aptuveni 20 kilometrus garajā maršrutā būs 45 eiro ar pievienotās vērtības nodokli un tās tiks finansētas no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Lai iepazīšanos ar Valmieru padarītu interesantāku un pietuvinātu videi, pārvietošanos ar autobusu reizēm pašvaldība izmantojot arī vietēju un starptautisku vizīšu laikā. Tad lielākoties tiekot izmantots viesu transports. Tā esot noticis arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētā britu žurnālistu vizītes laikā.

Domes priekšsēdētājs tika aicināts arī vadīt prezentāciju ekskursijā ar autobusu uzņēmējiem no Valmieras Attīstības aģentūras puses 2024.gadā, kā arī pastāstīja par pašvaldības aktualitātēm Valmieras novada sertificētajiem gidiem ekskursijā ar autobusu 2023.gadā.

Valmieras domes opozīcijas deputāts Edvīns Straume (LZS) aģentūrai LETA pauda, ka pašvaldības vadītājs "zina drēbi" un laikus gatavojas pašvaldību vēlēšanām. Viņš uzskata, ka gadījumā, ja pašvaldība grib informēt iedzīvotājus par paveiktajiem darbiem, tad par tiem ekskursijā varētu stāstīt nevis mērs, bet pašvaldības administrācijas darbinieki, kuri detalizēti zina, kā tapis kāds objekts. "Manuprāt, labie darbi runā paši par sevi, un mēram gida lomā nevajadzētu iejusties," sacīja Straume.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu