Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Piekāva un aplaupīja. Zagļi kāpņu telpā Daugavpilī uzbrukuši jaunai sievietei

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas 18. oktobrī saņēma informāciju, ka Daugavpilī kādā daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā trīs personas uzbruka 2004. gadā dzimušai sievietei. Likumsargiem izdevās aizturēt laupītājus, un saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess.

Zināms, ka 2024. gada 18. oktobra vakarā kādā Daugavpils valstspilsētas daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpā trīs personas, kuras dzimušas 1996., 1997. un 1998. gadā, nodarīja miesas bojājumus 2004. gadā dzimušai sievietei. Personu grupa sievietei nolaupīja mobilo telefonu "Apple iPhone 15", kā arī zelta auskarus.

Kopējais materiālais zaudējums lēšams 1700 eiro apmērā. Cietusī sieviete tika nogādāta vietējā medicīnas iestādē. Jānorāda, ka sieviete veiksmīgi atguvusi mobilo telefonu, ko atrada izmestu uz ielas.

18. oktobrī Valsts policijas amatpersonas operatīvi aizturēja vienu no aizdomās turētajām personām, bet 20. oktobrī aizturēja otru personu, kā arī noskaidroja trešās personas atrašanās vietu un veica visas nepieciešamās procesuālās darbības.

Zināms, ka personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā un šajā notikumā visas ir atzītas par aizdomās turētām. Šobrīd turpinās izmeklēšana.

Valsts policijas Latgales reģiona Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas saistībā ar šo gadījumu sākušas kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas, proti, par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa laupīšanu.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu