Restorāna "Max Cekot Kitchen" īpašnieks un šefpavārs Maksims Cekots pagaidām aģentūrai LETA nekomentēja 2025.gada "Michelin" ceļveža rezultātus.
Savukārt restorāna "Pavāru māja" saimnieks un šefpavārs Ēriks Dreibants aģentūrai LETA pauda lielu prieku, ka ir izdevies saglabāt "Michelin" zaļo zvaigzni, jo restorānā ir turpināts ieguldīt jaunā un videi vēl draudzīgākā aprīkojumā, izveidotas siltumnīcas un paveikti citi darbi.
Restorāna "Max Cekot Kitchen" pārvaldītājs ir SIA "Max Cekot Group", kas pieder Cekotam (55%) un Nataļjai Golubovai (45%). Uzņēmums pērn strādāja 722 077 eiro apgrozījumu un 139 829 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. "Max Cekot Group" reģistrēta 2018.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2760 eiro.
Savukārt restorāna "Pavāru māja" pārvaldītāja ir Dreibantam piederošā SIA "Egle un kalns". Uzņēmums 2023.gadā strādāja ar 792 203 eiro apgrozījumu un 18 410 eiro peļņu. "Egle un kalns" reģistrēta 2013.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro.
Jau ziņots, ka pērn ceļvedī tika iekļauti 26 restorāni - 19 restorāni Rīgā un septiņi ārpus galvaspilsētas. To starpā ir "Max Cekot Kitchen", kas saņēma vienu "Michelin" zvaigzni, trīs "Bib Gourmand" restorāni un 22 citi ieteiktie restorāni, no kuriem viens tika atzīmēts ar Zaļo zvaigzni.
"Michelin" 2024.gada ceļvedī tika iekļauti arī "36.Line", "3 Chefs", "Akustika", "Aqua Luna", "Barents", "Barents Cocktail & Seafood Bar", "Chef's Corner", "COD", "Entresol", "Ferma", "H.E. Vanadziņš", "John", "Kest", "Le Dome", "MO", "Neiburgs", "Riviera", "Tails", "Tauro", "Whitehouse" un "Zoltners".
"Michelin" zvaigznes tiek piešķirtas restorāniem, kas piedāvā izcilus ēdienus, ievērojot piecus kritērijus: sastāvdaļu kvalitāti, garšu harmoniju, tehnikas meistarību, šefpavāra personību, kas izpaužas viņa virtuvē, un konsekvenci gan visā ēdienkartē, gan arī laika ritējumā.
Zvaigznes tiek piešķirtas uz vienu gadu - pēc tam žūrija atkārtoti apmeklē restorānu. Viena "Michelin" zvaigzne tiek piešķirta restorāniem par "augstas kvalitātes pavārmākslu, kur ir vērts piestāt", divas - par "izcilu pavārmākslu, kuras dēļ var novirzīties no plānotā maršruta" un trīs - par "izcilu virtuvi, kas pelnījusi īpašu braucienu".