Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Fjūrijs atklāj personīgu traģēdiju, par ko uzzināja dienu pirms Usika cīņas

Taisons Fjūrijs.
Taisons Fjūrijs. Foto: REUTERS/SCANPIX

Bijušais pasaules čempions boksā Taisons Fjūrijs atklājis, ka dienu pirms cīņas pret Oleksandru Usiku viņš uzzināja par sievas spontāno abortu, raksta "The Guardian".

2024. gada maijā Usiks uzveica Fjūriju pēc punktiem un kļuva par pirmo absolūto čempionu supersmagajā svarā kopš 1999. gada.

Britu boksera sieva Parisa bija sestajā grūtniecības mēnesī. Dienu pirms lielā dueļa pret Usiku Fjūrijs uzzināja par sievas spontāno abortu. Parisa to nevēlējās atklāt, bet, kad viņa nevarēja ierasties uz cīņu, bokseris pats saprata.

"Viņa bija sestajā grūtniecības mēnesī, tāpēc tas nebija mazs spontānais aborts sākumā," atminējās Fjūrijs. "Viņai vajadzēja fiziski dzemdēt mirušu bērnu, vienai pašai, kamēr viņas vīrs bija ārzemēs. Es nevarēju būt ar viņu tajā brīdī, un tas man ir grūti." 

"Iet kam tādam cauri vienai pašai nav labi..."

Lai arī Fjūrijs saprata jau pirms cīņas, ka Parisa bija zaudējusi bērniņu, apstiprinājumu bokseris ieguva tikai tad, kad atgriezās mājās. 

Britu smagsvars gan kategoriski noliedza, ka personīgā traģēdija ietekmēja viņa sniegumu pret Usiku.

"Tas nav attaisnojums, nekādā gadījumā. Es daru to, ko man vajag ringā. Es nedomāju ne par ko citu, kad esmu cīņā. Nekas ārpus ringa nav svarīgs, tur nav nekādu emociju."

Taisonam un Parisa kopīgi ir septiņi bērni. Boksera sieva gaidīja savu piekto dēlu. Tā nebija pirmā reize, kad viņai bija spontānais aborts. Taisons atzina, ka vēl ko tādu viņš neizturēs.

2024. gada 21. decembrī Fjūrijs un Usiks otro reizi savā starpā sacentīsies par smagākā svara pasaules čempionu jostām.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu