Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Baktēriju uzliesmojuma dēļ Honkongas zoodārzā miruši 12 pērtiķi

Foto: Nick Fox/Shutterstock

Honkongas zooloģiskajā dārzā miruši 12 pērtiķi, un pašlaik tiek veiktas pārbaudes, lai noteiktu, vai tie ir inficējušies ar to pašu bakteriālo infekciju, kas pēdējo 10 dienu laikā nogalināja 11 citus pērtiķus, vēsta BBC.

Par pirmajiem pērtiķu nāves gadījumiem tika ziņots 13. oktobrī.

Autopsijā tika konstatēts liels daudzums sepsi izraisošo baktēriju, kas, visticamāk, tika iegūtas no piesārņotas augsnes primātu sprosta tuvumā.

Tiek uzskatīts, ka strādnieki, kas raka augsni primātu būru tuvumā, piesārņoto augsni varēja ienest ar saviem apaviem, norāda Honkongas kultūras, sporta un tūrisma ministrs.

Varasiestādes ziņoja, ka iepriekš mirušie 11 pērtiķi gāja bojā no melioidozes - infekcijas slimības, kas var izplatīties, nonākot saskarē ar piesārņotu augsni, gaisu vai ūdeni. To izraisa "Burkholderia pseudomallei", augsnē dzīvojošs baktēriju celms, kas ir endēmisks tropu un subtropu reģionos.

"Līdzīgi bojājumi tika konstatēti arī šodien mirušā pērtiķa orgānu audos," paziņoja Atpūtas un kultūras pakalpojumu departaments.

Tikmēr 78 citu zoodārzā esošo zīdītāju veselības stāvoklis esot "normāls".

Dzīvnieku tiesību aizsardzības grupas "Peta" vecākais viceprezidents Džeisons Beikers pauž bažas, ka pērtiķu nāves gadījumi var radīt citu slimību risku, piemēram, pērtiķu mēri, kas no dzīvniekiem var pāriet uz cilvēkiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu