Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Somija tur aizdomās Krieviju par vērienīgu sabotāžas kampaņu

Foto: EPA / Scanpix

Somijā tiek īstenota plaša mēroga sabotāžas kampaņa, un aizdomas galvenokārt krīt uz Krieviju, trešdien paziņojusi Somijas iekšlietu ministre Lulu Ranne.

Ministre sacīja, ka Somija cita starpā piedzīvo dažādus sabotāžas gadījumus un kaitniecību, ka arī instrumentalizētu migrāciju, un tas rada vispārēju neskaidrību par to, kas ir patiesība un kas nav.

Viņa norādīja, ka daži no aizdomīgajiem gadījumiem joprojām tiek izmeklēti, "taču, pamatojoties uz informāciju gan no civilās, gan militārās izlūkošanas, mums ir skaidras norādes, kas liecina par Krieviju". Viņa sacīja, ka Krievijas loma ir īpaši skaidra GPS traucējumos, kas ietekmē kuģu un lidmašīnu kustību.

Rietumvalstis pēdējos mēnešos vairākkārt apsūdzējušas Krieviju sabotāžā un provokācijās ar mērķi izjaukt atbalstu Ukrainai, neizmantojot militārus līdzekļus, kas nozīmētu visas NATO kolektīvo reakciju.

Somijā un Zviedrijā, kas pievienojās NATO, reaģējot uz Krievijas atkārtoto iebrukumu Ukrainā, elektroenerģijas ražotājs "Fortum" ziņojis par regulāriem kiberuzbrukumiem, novērojis aizdomīgas personas un dronus savu iekārtu tuvumā, kā arī traucējumus elektrostaciju satelīta savienojumos, ziņo aģentūra "Reuters". Arī banka "Nordea" jau vairākas nedēļas ir pakļauta DDoS jeb pakalpojumus atteices uzbrukumiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu