Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Turcijā uzbrukumā aviācijas uzņēmumam nogalināti trīs cilvēki

Papildināta
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijā uzbrukumā aviācijas un aizsardzības uzņēmumam TUSAS pie Ankaras trešdien, 23. oktobrī, nogalināti trīs cilvēki un vairāki ievainoti, paziņojušas Turcijas amatpersonas.

Vismaz divi no uzbrucējiem ir miruši, paziņoja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja. Viņš sacīja, ka 14 cilvēki ir ievainoti.

Pagaidām nav skaidrs, kas stāv aiz šī uzbrukuma.

Privātais telekanāls NTV ziņoja, ka uzbrucēji ar taksi piebrauca pie ieejas uzņēmuma kompleksā brīdī, kad notika apsargu maiņa. Vismaz viens no uzbrucējiem detonēja spridzekli, bet pārējie iegāja uzņēmuma teritorijā.

TUSAS projektē, ražo un montē gan civilās, gan militārās lidmašīnas, bezpilota lidaparātus un citas aizsardzības nozares un kosmosa sistēmas.

Televīzijā pārraidītajos drošības kameru uzņemtajos kadros no uzbrukuma bija redzams vīrietis civilajā apģērbā ar mugursomu un automātu rokās. Spriežot pēc šiem video, uzbrucēju vidū bija arī vismaz viena sieviete.

Iepriekš mediji ziņoja, ka uzņēmuma teritorijā bija dzirdams sprādziens, kam sekoja apšaude. Uzņēmuma darbinieki tika nogādāti drošā vietā, vēstīja telekanāls "HaberTurk".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu