Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Vāks ziedojumus grupu mājas izveidei jauniešiem ar smagiem attīstības traucējumiem

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: SewCreamStudio/Shutterstock

Biedrība "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" sākusi ziedojumu kampaņu "Lai spēks neizdeg!" grupu mājas projekta īstenošanai, kas paredzēta jauniešiem ar smagiem attīstības traucējumiem, informē biedrības valdes priekšsēdētāja Inga Šķestere.

Biedrība sola, ka grupu māja nodrošinās jauniešu aprūpi un būtiski atvieglos viņu ģimeņu ikdienu. "Vecāki, kuru pieaugušie bērni cieš no smagiem attīstības traucējumiem, bieži vien ar lielu degsmi atbalsta šī projekta realizāciju, taču arī viņi nereti izdeg. Grupu māja ne tikai nodrošinās palīdzību jauniešiem, bet arī sniegs vecākiem mieru un drošības sajūtu par savu bērnu nākotni," norāda Šķestere.

Viņa uzsver, ka grupu mājā jauniešiem tiks nodrošināta aprūpe un aktīva, pilnvērtīga dzīvi sabiedrībā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta tam, lai jaunieši varētu paši pieņemt lēmumus par savu ikdienu un ar darbinieku atbalstu īstenot savas izvēles.

Līdz šim, pateicoties uzņēmumu atbalstam un ziedojumiem, ir iegādāts zemes gabals Rīgā, kā arī veikti sagatavošanas darbi būvniecībai un izstrādāts būvprojekts. Pēc biedrības sniegtās informācijas, ēkas celtniecībai pieejami 530 000 eiro, tomēr papildu grūtības radījušas pieaugošās būvniecības izmaksas, trūkstošo summu palielinot līdz nepilniem diviem miljoniem eiro.

Pirms pieciem gadiem biedrība sāka sociālo projektu "Miljons sveču grupu mājai", kurā katru dienu vairāk nekā 20 jaunieši izgatavo sveces. Par pārdoto sveču ienākumiem biedrība cerējusi realizēt grupu mājas projektu. Taču "ar svecēm māju vien uzcelt nebūs iespējams - ja mēs censtos saražot un pārdot miljons sveču, tas prasītu 60 gadus, bet mūsu jauniešiem nav tik daudz laika, tāpēc sabiedrības atbalsts mūsu sapņa realizēšanai šobrīd ir ļoti nepieciešams un būtisks," uzsver Škestere.

Viņa arī akcentē, ka nevalstiskās organizācijas nevar pretendēt uz Eiropas Komisijas finansējumu šādu māju izveidei, tādēļ biedrībā cer tieši uz sabiedrības atbalstu projekta īstenošanā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu