Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Gobērs pagarina līgumu ar "Timberwolves". Cik nopelnīs?

Rūdijs Gobērs.
Rūdijs Gobērs. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Francijas centra spēlētājs Rūdijs Gobērs ir panācis līguma pagarināšanu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Minesotas "Timberwolves", otrdien apstiprināja spēlētājs.

ESPN un citi masu mediji otrdien ziņoja, ka Gobērs ar Minesotas klubu ir pagarinājis līgumu uz trim gadiem par 110 miljoniem ASV dolāru (102 miljoni eiro).

Pēc "Timberwolves" zaudējuma ar 103:110 izbraukuma spēlē ar Losandželosas "Lakers" četrkārtējais NBA sezonas aizsardzības spēlētājs apstiprināja, ka paliks Minesotā, taču neatklāja darījuma detaļas.

"Es domāju, ka tas ir abpusēji izdevīgs darījums," viņš teica pēc spēles. "Es esmu laimīgs šeit un gribu kopā ar komandu kļūt par NBA čempionu."

32 gadus vecajam Gobēram iepriekšējā līgumā bija 46,6 miljonu dolāru (43,2 miljoni eiro) spēlētāja opcija 2025./2026.gada sezonai. Līguma pagarinājums anulē šo iespēju, taču sniedz basketbolistam ilgtermiņa līgumu komandā, kas pagājušajā sezonā pirmo reizi pēdējo divu desmitgažu laikā sasniedza Rietumu konferences finālu.

Gobērs savas pirmās deviņas NBA sezonas aizvadīja Jūtas "Jazz", kas 2022.gada vasarā spēlētāju aizmainīja uz "Timberwolves", pretī saņemot Maliku Bīzliju, Patriku Beverliju, Leandro Bolmaro, Volkeru Kesleru, Džeredzu Vaderbiltu un piecas NBA drafta izvēles.

Pagājušajā sezonā Gobērs vidēji mačā sakrāja 14 punktus, 12,9 atlēkušās bumbas un 2,1 bloķētu metienu, ceturto reizi karjerā kļūstot par līgas labāko aizsardzības spēlētāju.

Minesotas komanda pirms trim nedēļām aizmainīja Karlu Entoniju Taunsu uz Ņujorkas "Knicks", pretī saņemot Džūliusu Rendlu un Donti Divinčenco.

ESPN ziņoja, ka Gobēra jaunais līgums ietver spēlētāja opciju 2027./2028.gada sezonai un līguma parakstīšanas bonusu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu