Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Ģimene no Anglijas apgalvo, ka ārsti 20 reizes nespēja diagnosticēt meitas vēzi

Foto: Volha_R/Shutterstock

Anglijā dzīvojošajai Džesikai Bredijai bija tikai 27 gadi, kad viņa nomira, jo ģimenes ārsti 20 reizes palaida garām iespēju diagnosticēt vēzi, lai gan meitenei bija izteikti simptomi, ziņo ārzemju mediji.

"Viņa bija slima jau sešus mēnešus, un tad vēl sākās pavasara mājsēde Konsultācijas ar ģimenes ārstu tika ierobežotas, tika izrakstītas daudzas antibiotikas, lai gan netika veiktas fiziskas pārbaudes," skaidroja Džesikas mamma Andrea Breidija.

Neskatoties uz diviem negatīviem Covid-19 testiem, ārsti meitenei teica, ka viņai ir tā sauktais garais kovids.

Kopumā 20 reizes Džesika apmeklēja ģimenes ārstu, bet tas nesniedza precīzu atbildi par veselības stāvokli. Tad meitene devās pie privātārsta, lai iegūtu atbildes uz neatbildētajiem jautājumiem. Veikusi nepieciešamās pārbaudes, Džesika diemžēl saņēma šokējošu ziņu. Meitenei tika diagnosticēts ļaundabīgs audzējs 4. stadijā – izplatījies aknās, kuņģī, plaušās, limfmezglos un arī mugurkaulā. Slimība bija progresējusi ļoti strauji, un ārsti Džesiku vairs nespēja glābt.

"Ir tik daudz stāstu, kas pierāda, ka ģimenes ārsti nav pietiekami ieinteresēti dziļāk izpētīt pacienta veselību," stāsta Džesikas mamma.

Džesikas Breidijas ģimene pašlaik rīko kampaņu, lai mainītu ārstu pieeju vēža diagnosticēšanai jauniešiem. Ģimenes ārstu neprofesionalitāte ierobežoja Džesikas iespējas saņemt pienācīgu izmeklēšanu un ārstēšanu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu