Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Video Dončičs komentē savainojumu pirms sezonas sākuma

Luka Dončičs.
Luka Dončičs. Foto: AP/Scanpix

Pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" sezonas atklāšana Luka Dončičs pastāstīja par pirmssezonā iegūto savainojumu.

Ceturtdien, 24. oktobrī, "Mavericks" sāks 2024./25. gada NBA sezonu ar spēli pret Sanantonio "Spurs". Šobrīd vēl nav pilnīga skaidrība vai komandas lielākā zvaigzne piedalīsies pirmajā mačā.

"Mavericks" līderis Dončičs treniņnometnē cieta sadursmē un tika pie kreisās kājas ikra muskuļa sastiepuma. Viņš nepiedalījās nevienā no pārbaudes spēlēm. Sarunā ar medijiem Dončičs atklāja, ka viņam izdevies sadziedēt traumu un tagad jūtas perfekti.

Slovēnis gan atzina, ka varētu paiet laiks, līdz viņš pilnībā saspēlēsies ar jaunajiem komandas biedriem. 

"Es neesmu spēlējis kopš izlases, tāpēc ir nedaudz grūti [prognozēt]," sacīja Dončičs. "Spēles atšķiras no treniņa, tāpēc mēs redzēsim ceturtdien." 

Pagājušajā sezonā Dončičs 70 pamatturnīra spēlēs vidēji izcēlās ar 33,9 punktiem, 9,2 atlēkušajām bumbām un 9,8 rezultatīvām piespēlēm, bet 22 "play-off" mačos viņš caurmērā guva 28,9 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un iekrāja 8,1 rezultatīvu piespēli.

"Mavericks" aizvadītajā sezonā sasniedza NBA finālu, kurā cīņā par čempiontitulu ar 1-4 piekāpās Kristapa Porziņģa pārstāvētājai Bostonas "Celtics".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu