Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Vācijā policija veikusi reidu picērijā, kur pasniedza kokaīnu

Foto: LTim/Shutterstock

Vācijā policija veikusi kratīšanu kādā picērijā. Likumsargiem bija aizdomas, ka picērijas klientiem, pasūtot ēdienkartē ar 40. kārtas numuru esošo picu, tika pasniegts kokaīns, ziņo raidorganizācija BBC.

Likumsargi pirmdien paziņoja, ka jau šī gada martā varasiestādēm par šo shēmu ziņoja pārtikas inspektori, tāpēc narkotiku apkarošanas nodaļas darbinieki kopš tā brīža novēroja restorānu.

Diseldorfas policija toreiz devās uz picērijas vadītāja dzīvokli viņu aizturēt. 36 gadus vecais vīrietis izmeta pa logu maisiņu ar narkotikām, taču tas "iekritis tieši policistu rokās". Policija dzīvoklī atrada 1,6 kg kokaīna, 400 g marihuānas un 268 000 eiro skaidrā naudā.

Pēc dažām dienām policija atbrīvoja restorāna vadītāju, taču viņš atkal atvēra restorānu un turpināja pārdot narkotiku un picas kombināciju.

Izmeklētāji izmantoja šo iespēju, lai izpētītu narkotiku piegādes ķēdi līdz picērijai. Tas ļāva jau pēc dažām nedēļām sagraut narkotiku grupējumu Vācijas rietumos.

Aptuveni 150 policistu veica kratīšanu divās marihuānas plantācijās. Viena atradās Menhengladbahā, bet otra Zolingenē. Reidu laikā policija atrada arī ieročus, naudu un dārgus pulksteņus.

Picērijas vadītājs mēģināja pamest valsti, taču tika atkārtoti arestēts. Viņš joprojām atrodas apcietinājumā.

"40. numurs bija viena no vislabāk pārdotajām picām," teikts Vācijas policijas paziņojumā.

Likumsargi neatklāja, cik maksāja picas un kokaīna kombinācija.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu