Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

FOTO Par narkotiku tirgošanu platformā “Telegram” aiztur 11 personu organizētu grupu

Foto: Valsts policija

Valsts policija apturējusi 11 personu veidotu narkotiku izplatīšanas tīklu un kopumā atradusi aptuveni septiņus kilogramus dažādas apreibinošas vielas, informēja Valsts policijā.

Policijas rīcībā bija nonākusi informācija par to, ka personas organizētā grupā nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību "Telegram" kanālos.

Šā gada 30.septembrī policisti aizturēja deviņas personas. Turpinot darbu šajā lietā, 14.oktobrī aizturētas vēl divas personas. Vairāki aizdomās turētie jau iepriekš sodīti par noziegumiem, kas saistīti ar narkotiku apriti.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizdomās turēto personu vidū ir nozieguma organizators, narkotiku piegādātāji, slēpņu veidotāji un naudas saņēmēji. Šīs personas dzimušas laika posmā no 1989.gada līdz 2000.gadam. Tās, meklējot klientus minētajā platformā un citos saziņas līdzekļos, tirgojuši narkotikas gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Policisti veica vairāk nekā 12 kratīšanu aizdomās turēto personu piekritīgajās adresēs un automašīnās. Kopumā no personām atsavināti 1,5 kilogrami kokaīna, 3,1 kilograms marihuānas, 1,3 kilogrami MDMA kristālu, apmēram 560 grami amfetamīna, 400 grami hašiša, 1325 MDMA tabletes un 120 gabali LSD markas. Tāpat atsavināts 18 160 eiro skaidras naudas, kas, visticamāk, iegūta noziedzīgā ceļā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Astoņām aizdomās turētajām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējām - ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Pēc procesuālo darbību veikšanas tiks lemts par atsavināto narkotisko vielu iznīcināšanu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu