Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Ādažu novadā plāno dažādot dāvanas jaundzimušajiem. Izvērtē trīs variantus

Mazulis ar māti. Ilustratīvs attēls.
Mazulis ar māti. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ādažu novada pašvaldība plāno dažādot dāvanas jaundzimušajiem, dāvanu klāstā iekļaujot auduma sedziņas un paladziņus, liecina 24. oktobra novada domes sēdei sagatavotais lēmumprojekts.

Pašvaldībā skaidro, ka novada Dzimtsarakstu nodaļa jaundzimušo bērnu vecākiem bērna dzimšanas reģistrācijas laikā pasniedz divas dāvanas - grāmatu un īpašu suvenīrdāvanu ar novada simboliku. Kopš 2022.gada tiek pasniegts arī koka lineāls - auguma mērītājs.

Vairāki vecāki, kuri Ādažu novadā reģistrējuši savu otro vai trešo bērnu, esot norādījuši, ka dāvanas būtu vēlams dažādot. Tāpēc Dzimtsarakstu nodaļa izvērtēja trīs veidu papildu dāvanas - auduma sedziņas un paladziņus ar čaukstošo austiņu, lacītes un mīļlupatiņas, kā arī bērnu dvielīšu komplektus.

Plānots, ka papildus dāvana tiks pasniegta tikai tad, kad vecākiem pirms tam būs pasniegta pamatveida dāvana.

Apstiprināšanai domes sēdē tiek virzīts pirmais dāvanas variants, kas paredz dāvināt arī sedziņas un paladziņi. Domes sēdē plānots atbalstīt 150 suvenīrdāvanu komplektu iegādi jaundzimušo bērnu vecākiem un iegādes izdevumu 4155 eiro apmērā iekļaušanu pašvaldības 2025.gada budžeta projektā.

Dāvanu pasniegšanas mērķis ir apsveikt vecākus ar bērna piedzimšanu, sekmēt personu vēlmi deklarēt savu dzīvesvietu Ādažu novada administratīvajā teritorijā, popularizēt pašvaldību un tās sniegtos pakalpojumus, kā arī radīt ilgtermiņa pozitīvu iespaidu un emocijas par pašvaldību kopumā. Pašvaldības dati liecina, ka septembrī novadā bija deklarēti teju 2000 bērnu līdz septiņu gadu vecumam, kā arī tajā ir ievērojams daudzbērnu ģimeņu skaits, kopumā radot situāciju, ka teju vai katrs piektais bērns ir no daudzbērnu ģimenes.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu