Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

NEPLP liegusi piekļuvi vēl 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem (2)

Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir liegusi pieeju 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Liegta pieeja vietnei "topcor.ru", kurā tiek izplatīta sagrozīta un nepatiesa informācija par notikumiem pasaulē, tajā skaitā arī par karu Ukrainā, attaisnojot Krievijas iebrukumu Ukrainā un Ukrainas daļu pievienošanu Krievijai, kā arī publicētā informācija ir vērsta pret Latvijas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Tāpat liegta piekļuve vietnei "russkie.org", kurā tiek izplatīta sagrozīta un tendencioza informācija par notikumiem Krievijā un pasaulē, piemēram, uzsverot Krievijas un krievu valodas "īpašo" lomu.

Tajā arī tiek izvietota Krievijas propagandas informācija par notikumiem Krievijā un pasaulē, tendenciozi un vienpusēji atspoguļoti notikumi Ukrainā, attaisnota Krievijas agresija, skaidro NEPLP.

Turpmāk Latvijā vairs nebūs pieejamas arī vietnes "яшкинскийрайон.рф", "dagpravda.ru", "otr-online.ru", "sevkavportal.ru", "nur-05.ru", "nikatv.ru", "informugra.ru", "edinstvo-news.ru", "gubtrk.ru" un "эпохагероев.рф".

Liegta arī piekļuve vietnēm "overclockers.ru", "grozny.tv", "yakutia-daily.ru", "riamo.ru" un "героиспецоперации.рф".

Iepriekšminētajās tīmekļvietnēs tostarp tiek izplatīta sagrozīta un nepatiesa informācija par notikumiem pasaulē, tajā skaitā arī par karu Ukrainā, attaisnojot Krievijas iebrukumu Ukrainā un atbalstot Ukrainas daļu pievienošanu Krievijai, uzsver NEPLP.

Par visām šīm tīmekļvietnēm padome saņēma vēstuli no citas kompetentās valsts pārvaldes iestādes, kura norādījusi uz šādu saturu.

Pēc pārbaužu veikšanas padome nolēmusi ierobežot piekļuvi šīm tīmekļvietnēm, liedzot piekļuvi to domēna vārdiem vai interneta protokola adresēm, kā arī to dublējošām spoguļlapām.

Saskaņā ar NEPLP lēmumiem interneta piekļuves pakalpojumu sniedzošajiem komersantiem nekavējoties jāliedz piekļuve tīmekļvietnēm un tās domēna vārdiem, novirzot to lietotājus uz informatīvo paziņojumu "nelegalssaturs.lv".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu