Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Liepājas sabiedriskajā transportā sāk darboties jaunā elektronisko norēķinu sistēma (1)

Tramvajs Liepājā.
Tramvajs Liepājā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien Liepājas sabiedriskajā transportā sāk darboties jaunā elektronisko norēķinu sistēma, informēja pašvaldības aģentūras "Liepājas Sabiedriskais transports" biroja administratore Santa Rancāne.

Jaunā iespēja, kas ļaus iegādāties e-biļetes, darbosies līdztekus esošajai norēķinu sistēmai. Lai sāktu lietot jauno sistēmu, pasažieriem savā viedtālrunī būs jālejupielādē lietotne "Liepājas pilsēta" un jāizveido savs lietotāja konts. To varēs izveidot arī transporta biļešu e-sistēmā "www.liepajastransports.lv", sadaļā "E-biļete".

Šajās pašās sadaļās pēc konta izveides varēs iegādāties e-biļeti. E-biļete būs jāreģistrē katrā braucienā, arī abonementa biļeti, kas derīga vairākiem braucieniem, dienām vai mēnesim. To varēs reģistrēt divos veidos - lietotnē noskenējot ar viedtālruni biļešu lasītājā redzamo QR kodu vai ievadot transportlīdzekļa numuru.

Tiem pasažieriem, kuri neizmanto viedtālruņus, laika gaitā būs iespēja iegādāties plastikāta e-karti par vienreizēju samaksu, kurā tiks ielādēta pasažiera iegādātā e-biļete. E-biļetes kartē varēs iegādāties gan klātienē - aģentūras kasē un citās biļešu tirdzniecības vietās, gan elektroniski - transporta biļešu e-sistēmā aģentūras mājaslapā "www.liepajastransports.lv", sadaļā "E-biļete".

Tāpat pasažieriem paliks iespēja iegādāties viena brauciena biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja, bet būs iespējami tikai bezskaidras naudas norēķini ar maksājuma karti.

Jaunās sistēmas ieviešana notiks vairākos posmos. Sākotnēji e-biļeti varēs iegādāties visi tie pasažieri, kuri lieto viedtālruņus un iegādājas biļetes bez atvieglojumiem, nākamajā posmā būs iespēja iegādāties plastikāta e-kartes biļetēm bez atvieglojumiem un trešajā posmā varēs iegādāties biļetes ar atvieglojumiem skolēniem, pensionāriem, personām ar invaliditāti, un citiem.

Pēc elektronisko norēķinu sistēmas veiksmīgas un pilnīgas ieviešanas papīra biļetes vairs nebūs pieejamas.

Iepirkumā par elektroniskās norēķinu sistēmas ieviešanu Liepājas sabiedriskajā transportā uzvarēja firma SIA "Mobilly", bet biļešu lasītājus uzstāda SIA "Datacom".

Projekta summa ir 686 000 eiro, no kuriem sistēmas izstrādes izmaksas ir 350 000, bet pārējā summa - sistēmas uzturēšanas izmaksas astoņu gadu garumā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu