Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Nekad nav bijis tik slikti." Vairāk nekā 1100 tūristi smagi saslimuši pēc atpūtas Kaboverdē

Foto: Curioso.Photography/Shutterstock

Vairāk nekā 1100 tūristi iesūdzējuši tiesā britu tūrisma aģentūru "TUI" pēc tam, kad no tās organizētajiem atpūtas braucieniem Kaboverdē atgriezušies ar vairākām kaitēm, tostarp zarnu nūjiņām, salmonellu un šigelozi, vēsta Lielbritānijas izdevums "LADBible". 

Kopumā pret "TUI" vērsušies 1107 cilvēki, kuri uz Āfrikas salu devās pēdējo trīs gadu laikā. Simtiem cilvēku, tostarp bērnu, nonāca slimnīcā. 

Starp neapmierinātajiem ir 44 gadus vecā Mančestras iedzīvotāja Sāra Tūtella, kura uz nedēļu Kaboverdē atpūtās kopā ar savu deviņus gadus veco meitu Halli. Abas uz salu devās 8. maijā.

Tūtella stāsta, ka atpakaļceļā uz Lielbritāniju pēkšņi sajutusies slikti. Nākamajā dienā viņu mocījusi caureja, ko, kā liecināja pārbaužu rezultāti, izraisījusi šigeloze. 

"Man bija bažas par pārtikas kvalitāti, klaiņojošo dzīvnieku skaitu, un mušām uz dažiem ārtelpās atstātajiem ēdieniem," teica Tūtella.

Līdzīgas bažas bijušas 57 gadus vecajai Skotijas pilsētas Eberdīnas iedzīvotājai Diānai Teilorei, kura arī Āfrikas salā saslima. Sieviete sākusi raizēties pēc tam, kad savā viesnīcas istabiņā atradusi prusakus. 

"Tas bija patiešām briesmīgi, nekad savā mūžā neesmu jutusies tik slikti. Es nespēju paēst vēdera krampju un nelabuma dēļ," viņa sacīja.

Advokātu biroja "Irwin Mitchell" advokāts Žatinders Pols norāda, ka šie ziņojumi ir ļoti satraucoši.

"Ir biedējoši domāt, ka trīs gadus pēc pirmajiem ziņojumiem mēs joprojām redzam to, ka arvien vairāk palielinās saslimušo skaits," teica Pols. 

"Mūsu klienti turpina ziņot par līdzīgām saslimšanām un ir saprotami sašutuši par to, kā kaut kas tāds atkārtoti tiek pieļauts."

"TUI" apsūdzības patlaban nav komentējis. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu