Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Man ir jāizlabo tā kļūda un jāizslēdz viņš." Dubuā vēlas revanšēties pret Usiku

Daniels Dubuā.
Daniels Dubuā. Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempions boksā smagākajā svarā Daniels Dubuā sarunā ar "Box Nations" atzina, ka vēl arvien alkst revanša pret Oleksandru Usiku.

Lielbritānijas bokseris Dubuā 21. septembrī pārliecinoši nosargāja savu pasaules čempionu jostu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) versijā. Vemblija stadionā viņš bez īpašām problēmām tika galā ar vienu no cīņas sporta lielākajām zvaigznēm Entoniju Džošua.

Pēc panākuma Dubuā trīs nedēļas atpūtās Brazīlijā. Atvaļinājuma laikā bokseri nereti atpazina cilvēki apkārt, kas viņu pat nedaudz pārsteidza. Tas apstiprināja Dubuā, ka nu viņš ir globāla zvaigzne un tuvākajā nākotnē gaidāmas tikai tās lielākās cīņas.

Kā viens no čempiona nākamā pretinieka variantiem tiek minēts Džošua, kurš pats izteicis vēlmi revanšēties. Dubuā nav iebildumu: "Es vēlos parādīt vēl labāku sniegumu pret viņu."

2024. gada 21. decembrī Usiks otro reizi tiksies ar Taisonu Fjūriju, kas ir viena no pēdējo gadu gaidītākajām cīņām boksā. Ukrainis maijā apvienoja visas čempionu jostas, bet vienu – IBF – viņam nācās atdot Dubuā un Filipa Hrgoviča dueļa uzvarētājam. 

Tiek prognozēts, ka pēc decembra tiks izskatīta iespēja atkal apvienot visas čempionu jostas smagākajā svarā. Uz to gatavs ir arī pats Dubuā: "Tāda ir tā čempiona jēga, vairs nav tas laiks izvairīties no grūtām cīņām."

Viņš neslēpa vēlmi revanšēties pret Usiku. 2023. gadā Dubuā skandalozā cīņā zaudēja ukrainim. Cīņas devītajā raundā viņš neizturēja Usika ofensīvu un ar taisno sitienu tika nokautēts.

Rezultāts gan tika apvīts ar šaubām, jo piektajā raundā Usiks saļima pēc pretinieka sitiena. Kā lēma tiesnesis, Dubuā iesita viņam zem jostasvietas, kas boksā nav atļauts. Ukrainas bokserim tika dotas aptuveni piecas minūtes atgūties. Pēc cīņas beigām Lielbritānijas boksera komanda pauda neapmierinātību ar tiesneša lēmumu. Dubuā ar savu komandu vēl arvien uzskata, ka sitiens nebija par zemu.

Britu boksera apelācija par rezultātu tika noliegta, bet revanšs netika dots. Tādējādi nav pārsteigums, ka Dubuā komanda vēl arvien jūt rūgtumu pret Usiku.

"Man ir jāizlabo tā kļūda – jāpārraksta stāsts – un jāizslēdz viņš," sacīja Dubuā. "Tā būs milzīga cīņa."

Viņa galvenais mērķis gan ir apvienot visas čempionu jostas. Ja Fjūrijs būs pārāks pret Usiku, Dubuā centīsies panākt cīņu ar savu tautieti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu