Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Krievijā mīklainos apstākļos miris kārtējais oligarhs (1)

Foto: @Admira37447397/X

Izkrītot pa logu, Maskavā miris bijušais augsta ranga enerģētikas nozares vadītājs Mihails Rogačovs. Šī ir kārtējā Krievijas elites pārstāvja nāve mīklainos apstākļos, ziņo ārvalstu mediji.

Krievijas neatkarīgais laikraksts "Novaja gazeta" ziņoja, ka 64 gadus vecais vīrietis nāves dienā "brokastoja kopā ar radiniekiem un bija normālā noskaņojumā". 

No 1996. līdz 2007. gadam Rogačovs strādāja Krievijas naftas kompānijā "Jukos", kas piederēja Krievijas opozicionāram, trimdā esošajam Mihailam Hodorkovskim. Hodorkovskis tika arestēts un notiesāts cietumā par, iespējams, politiski motivētām apsūdzībām saistībā ar publisku Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiku.

Uzņēmums bankrotēja 2007. gadā, un 2013. gadā Putins apžēloja Hodorkovski.

Jau vēstīts, ka oktobra sākumā netālu no Maskavas atrasts tuva Putina sabiedrotā Konstantīna Zavizenova līķis. Viņam ar Putinu bijušas ciešas finansiālās saistības.

Zavisenova līķi atrada viņa dēls kādā lauku mājā Maskavas Istras rajonā. Krievijas "tiesībsargājošās" iestādes paziņoja, ka nāve sākotnēji tika uzskatīta par pašnāvību, taču pēc tam šī versija tika apšaubīta.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu