Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Valsts prezidentam pie Ādažu bāzes topošā "militarizētās tēlniecības kompozīcija" liekas bezgaumīga (1)

Jaunā militarizētās tēlniecības kompozīcija pie Nacionālo bruņoto spēku militārās bāzes Kadagā.
Jaunā militarizētās tēlniecības kompozīcija pie Nacionālo bruņoto spēku militārās bāzes Kadagā. Foto: LETA/LETA

Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam pie Ādažu bāzes Kadagā topošā "militarizētās tēlniecības kompozīcija" ar bruņumašīnu uz postamenta liekas diezgan bezgaumīga, tā prezidents izteicās Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Lai kā stāstītu, ka līdzīgas kompozīcijas tiek veidotas daudzās NATO dalībvalstīs, ieraugot to, pirmais, kas nāk prātā, ir atmiņas no padomju laikiem, sacīja Rinkēvičs.

Viņš uzskata, ka tēriņi Kadagā veidotajai kompozīcijai nav pamatojami, ņemot vērā visas citas aizsardzības nozares vajadzības un nemaz nerunājot par naudu, kas nepieciešama veselībai, izglītībai vai citām jomām.

Kā vēstīts, ​Kadagā, pie Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārās bāzes, šoruden par aptuveni 183 000 eiro tiek veidota "militarizētās tēlniecības kompozīcija".

"Militarizētās tēlniecības kompozīcijas" izvietošanai izbūvēts apgaismots 123 kvadrātmetru laukums ar betona plākšņu segumu un nepieciešamajām inženierkomunikācijām, tostarp, elektrotīkliem, lietusūdeņu novadīšanas sistēmām visai teritorijai. Lai varētu eksponēt bruņutransportieri, uzbūvēts atbilstošas nestspējas podests.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu