Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

ASV piešķirs 800 miljonus dolāru dronu ražošanai Ukrainā, paziņo Zelenskis

Foto: EPA/Scanpix

ASV piešķirs 800 miljonus dolāru, lai finansētu dronu ražošanu Ukrainā, pirmdien vakara videouzrunā pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Uzrunā prezidents pastāstīja par sarunām ar ASV aizsardzības ministru Loidu Ostinu, kas viesojās Kijivā, un atgādināja par citu nule izziņoto ASV palīdzības paketi 400 miljonu dolāru apjomā.

"Tiek gatavota arī vēl viena atsevišķa pakete - finansējums Ukrainas bezpilota lidaparātu ražošanai 800 miljonu dolāru apmērā," sacīja Zelenskis.

"Ukraina ir pateicīga par šo atbalstu. Mums ir nepieciešams, lai, neskatoties uz jebkādiem politiska rakstura draudiem pasaulē, Ukraina vienmēr spētu aizstāvēt savu suverenitāti, savu neatkarību. Tas noteikti notiks," uzsvēra prezidents.

Zelenskis arī sacīja, ka ar Ostinu pārrunājis Ukrainas "uzvaras plāna" īstenošanu - "konkrētus soļus, kas var realizēt "plāna" punktus".

"Mums ir nepieciešama partneru apņēmība, un jo īpaši uz informācijas fona par Ziemeļkorejas jauno lomu Krievijas atbalstīšanā," sacīja Zelenskis.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu