Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

VIDEO Sudānā notriekta kravas lidmašīna, kurā atradušies Krievijas uzņēmuma darbinieki (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no video/Anton Gerahschenko/"X"

21. oktobrī Sudānā notriekta kravas lidmašīna. Saskaņā ar sākotnējo informāciju, tajā atradies Krievijas uzņēmuma "Airline Transport Incorporation FZC" galvenais inženieris Viktors Granovs. Lidmašīnā bijuši vairāki citi viņa kolēģi, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". 

Par lidmašīnas avāriju sākotnēji ziņojis Kremļa propagandas rupors TASS, atsaucoties uz Krievijas vēstniecību Sudānā. Vēstniecība izmeklējot avārijas apstākļus.

Krievijas "Telegram" kanāls "Mash" ziņo, ka atbildību par uzbrukumu uzņēmušies grupējuma "Ātrā atbalsta spēki" (RSF) kaujinieki. 

"Viens no mirušajiem ir "Airline Transport Incorporation FZC" galvenais inženieris Viktors Granovs. Ar viņu bijuši vairāki kolēģi. Krievijas vēstniecība Sudānā teica, ka sadarbojas ar vietējām varasiestādēm, lai noskaidrotu visas notikušā detaļas," raksta "Mash". 

"Vēstniecība uztur kontaktu ar Sudānas varas iestādēm un veic visas nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu šī incidenta apstākļus. Situāciju sarežģī fakts, ka avārija notikusi Darfūrā, kur norisinās karadarbība," teikts vēstniecības paziņojumā.

Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza" raksta, ka saskaņā ar "Sudanwarmonitor" (organizācijas, kas ievāc datus par valstī notiekošajām pilsoņu kara kaujām) datiem, lidmašīna, iespējams, veda RSF vajadzībām paredzētu kravu.

"Sudanwarmonitor" raksta, ka lidmašīnu kļūdaini notriekuši RSF kaujinieki. Iespējams, ka avarējusi kravas lidmašīna "Il-76".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu