Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

EK prezidente sveic Moldovas tautu ar izvēli par labu Eiropai

Eiropas Komisijas prezidente Urzula von der Leiena (no kriesās) un Moldovas prezidente Maija Sandu.
Eiropas Komisijas prezidente Urzula von der Leiena (no kriesās) un Moldovas prezidente Maija Sandu. Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena pirmdien apsveica Moldovas tautu un prezidenti Maiju Sandu ar valstī nule notikušā referenduma rezultātiem, kurā vēlētāji nobalsojuši par labu valsts kursam uz Eiropas Savienību (ES).

"Apsveicu Moldovas tautu un Tevi, Maija Sandu," platformā "X" pauda EK prezidente. "Jūs atkal esat to paveikuši!"

"Apstākļos, kad pret to vērsta Krievijas hibrīdtaktika, Moldova parāda, ka ir neatkarīga, stipra un vēlas Eiropas nākotni," uzsvēra Leiena.

EK prezidente savam ierakstam arī pievienojusi Moldovas prezidentes ierakstu.

"Moldovas iedzīvotāji ir teikuši savu vārdu - mūsu ES nākotne tagad būs nostiprināta konstitūcijā. Mēs godīgi cīnījāmies negodīgā cīņā - un mēs uzvarējām," pauda Sandu.

"Taču cīņa vēl nav beigusies. Mēs turpināsim cīnīties par mieru, labklājību un brīvību veidot savu nākotni," uzsvēra Moldovas prezidente.

Jau ziņots, ka Moldovas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi pašreizējā proeiropeiski noskaņotā prezidente Sandu, bet referendumā vēlētāji ar minimālu balsu pārsvaru atbalstījuši eiropeiskā ceļa izvēli, pirmdien paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Referendumā vēlētājiem bija jāatbild uz jautājumu, vai konstitūcijā kā valsts stratēģisko mērķi fiksēt pievienošanos ES.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu