Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Zagļi Vidzemē no privātmājām aiznesuši mantas vairāku tūkstošu eiro vērtībā (1)

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Vidzemē vairākās zādzībās no privātīpašumiem nodarīti vairāk nekā 20 000 eiro zaudējumi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Zane Vaskāne.

Trešdien, 16.oktobrī, Valmieras novada Jeru pagastā tika konstatēts, ka laikā no 15. līdz 16.oktobrim, uzlaužot piekaramās atslēgas, tika iekļūts īpašumā. Nozagtas tehnikas detaļas, instrumenti un ap 350 litriem dīzeļdegvielas, radot zaudējumus 12 390 eiro apmērā. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess.

Laikā no 17. līdz 18.oktobrim Valmieras novada Ķoņu pagastā, uzlaužot mājas un blakus esošo ēku durvis, nozagtas dažādas mantas un instrumenti, radot zaudējumus 10 000 eiro apmērā. Arī šajā gadījumā sākts kriminālprocess.

Policija aicina iedzīvotājus veikt preventīvus drošības pasākumus, lai novērstu līdzīgus noziegumus, proti, uzstādīt novērošanas kameras vai signalizācijas sistēmas. Svarīgi pārliecināties, ka slēdzenes un durvju stiprinājumi ir kvalitatīvi un droši.

Policija iesaka vērtīgās mantas glabāt slēgtās, drošās telpās, piemēram, šķūņos vai garāžās, un regulāri pārbaudīt īpašumu, sadarboties ar kaimiņiem un apmainīties ar informāciju par apkārtējām aizdomīgām situācijām.

Valsts policija aicina iedzīvotājus ziņot par jebkādām aizdomīgām personām vai transportlīdzekļiem īpašumu tuvumā, zvanot uz tālruni 110.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu