Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Japānas tenisa zvaigznei Osakai sezona noslēgusies

Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Foto: AP/Scanpix

Japānas tenisistei Naomi Osakai sezona ir beigusies savainojuma dēļ, svētdien paziņoja sportiste.

Četrkārtējā "Grand Slam" turnīru čempione svētdien Tokijā paziņoja, ka viņai ir plīsuši vēdera muskuļi un ka savainojuma dēļ viņa nespēlēs nākammēnes Billijas Džīnas Kingas kausa finālā.

"Man šķita, ka esmu sastiepusi muguru, bet Pekinā veicu magnētiskās rezonanses izmeklējumus, un tika secināts, ka man mugurkaulā ir izspiedies disks, kā arī ir pārrauti vēdera muskuļi," Japānas ziņu aģentūrai "Kyodo" paziņoja 27 gadus vecā spēlētāja.

Mēneša sākumā Osaka "China Open" izstājās astotdaļfināla cīņā ar nākamajai čempionei Korijai Gofai.

Viņa izstājās no "Japan Open" Osakā un šonedēļ notiekošā "Pan Pacific Open" Tokijā. Pirmdien Honkongas atklātā tenisa čempionāta organizatori paziņoja, ka Osakai tenisistes sezona ir beigusies un viņa nepiedalīsies turnīrā, kas sāksies 28.oktobrī.

"Osaka savainojuma dēļ bija spiesta atteikties no dalības "Hong Kong Open" turnīrā, diemžēl noslēdzot savu tenisa sezonu 2024.gadā," teikts paziņojumā sociālajos medijos.

Billijas Džīnas Kingas kausa fināls būtu bijis Osakas pēdējais turnīrs 2024.gadā.

"Šogad esmu spēlējusi tik daudzos turnīros, tāpēc tas noteikti bija grūtākais lēmums nespēlēt šajā un acīmredzot arī Billijas Džīnas Kingas kausa finālā," viņa teica.

Billijas Džīnas Kingas kausa fināls no 13. līdz 20.novembrim notiks Spānijas pilsētā Malagā.

Osaka aprīlī Japānai palīdzēja pārspēt Kazahstānu, pirmoreiz kopš 2020.gada piedaloties Billijas Džīnas Kingas kausa spēlē.

Sportistes dalība Ķīnas atklātajā čempionātā bija viņas pirmais turnīrs Francijas trenera Patrika Muratoglu vadībā. Muratoglu vislabāk ir pazīstams kā ilggadējs amerikānietes Serēnas Viljamsas treneris.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu