Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Uz nenoteiktu laiku Vecrīgā slēgs klubu "Depo". Kluba īpašnieks komentē

Papildināts
Foto: Facebook/Klubs "DEPO"

Vecrīgā no nākamās nedēļas uz nenoteiktu laiku tiks slēgta alternatīvās un pagrīdes mūzikas koncertu vieta un bārs "Depo", liecina kluba "Depo" ieraksts sociālajā platformā "Facebook".

Kluba pārstāvji norāda, ka ēkai, kurā atrodas klubs, mainās īpašnieks un līdz ar to beidzas nomas līgums.

"Esam vienojušies ar jauno īpašnieku, ka varētu slēgt jaunu līgumu, bet, kamēr līgums nav parakstīts, kluba nākotne nav skaidra," teikts paziņojumā.

Ēka Vaļņu ielā 32, Rīgā, kurā atrodas "Depo", pieder Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai (LBAS), taču īpašums līdz 31.oktobrim LBAS jānodod Finanšu ministrijai (VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ)), kas to savā personā ierakstīs zemesgrāmatā uz valsts vārda, paredz Saeimas lēmums.

"Depo" īpašnieks Guntis Vanags aģentūrai LETA pastāstīja, ka, lai gan ar jauno īpašnieku ir vienošanās par iespējamu jauno līgumu, ēkas stāvoklis nākotnē paredz rekonstrukciju, kuras laikā klubs tāpat nevarēšot palikt telpās.

"Mēs ceram telpās palikt vēl gadu un paralēli jau meklējam jaunas telpas Rīgas centrā," pauda Vanags, papildinot, ka telpas tiek meklētas pašrocīgi, taču uzklausīs arī tiešos piedāvājumus, ja tādi būs.

Savukārt no VNĪ komentārus pirmdien aģentūrai LETA iegūt neizdevās.

Klubā "Depo" pēdējais koncerts paredzēts sestdien, 26.oktobrī, pēc kura klubs uz nenoteiktu laiku tiks slēgts, līdz tiks parakstīts jauns nomas līgums.

Nekustamais īpašums Vaļņu ielā sastāv no zemes gabala 607 kvadrātmetru platībā un piecstāvu administratīvās ēkas.

Kluba "Depo" īpašniece ir SIA "Jello", kuras vienīgais īpašnieks ir Vanags.

Kompānijas apgrozījums 2023.gadā bija 57 857 eiro, bet zaudējumi 7747 eiro. Uzņēmums reģistrēts 2001.gada jūlijā, un tā pamatkapitāls ir 92 846 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu