Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Seškārtējam olimpiskajam čempionam Hojam palikuši daži gadi, ko dzīvot

Kriss Hojs ar 2012. gada olimpisko spēļu medaļām.
Kriss Hojs ar 2012. gada olimpisko spēļu medaļām. Foto: AFP/SCANPIX

Seškārtējais olimpiskais čempions un treka riteņbraukšanas leģenda 48 gadus vecais Kriss Hojs paziņojis, ka viņa vēzis vairs nav ārstējams.

2023. gada septembrī tobrīd 47 gadus vecajam Hojam tika diagnosticēts vēzis. Viņš par to paziņoja pasaulei 2024. gada februārī, bet tobrīd vēl nenosauca tā veidu.

Oktobrī leģendārais olimpietis sniedza interviju "Sunday Times". Tajā Hojs atklāja, ka cieš no prostatas vēža. Tas esot ticis bijušā sportista kaulos, sasniedzot ceturto stadiju un kļūstot par neārstējamu slimību.

"Lai cik nedabiski tas šķistu, tāda ir daba. Mēs visi piedzimstam un visi nomirstam, tā ir tikai daļa no procesa," intervijā sacīja Hojs. "Atgādinu sev, ka man ir paveicies ar medicīnu, kas atvairīs vēzi, cik vien ilgi tas ir iespējams."

Ārsti pateikuši, ka viņam esot palikuši divi līdz četri gadi, ko dzīvot. Savos sociālajos medijos Hojs gan piekodināja, ka vēl arvien saglabājis pozitīvismu un jūtas labā fiziskajā formā.

Arī Hoja sievai pēdējā gada laikā diagnosticēta nopietna slimība. Tikai mēnesi pēc bijušā sportista vēža diagnozes viņai tika atrasta multiplā skleroze. 

Pārim ir divi bērni – sešus un deviņus gadus veci.

Hojs tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem olimpiešiem. Tikai viens riteņbraucējs ir izcīnījis vairāk zelta medaļu nekā viņš. Hojs pārstāvēja Apvienoto Karalisti četrās olimpiskajās spēlēs. Viņš izcīnīja sešas zelta medaļas treka riteņbraukšanā – vienu Atēnās, trīs Pekinā un divas Londonā – un vienu sudrabu Sidnejā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu