Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Laksai 19 punkti uzvarētā Itālijas A sērijas spēlē

Latvijas basketboliste Kitija Laksa
Latvijas basketboliste Kitija Laksa Foto: FIBA.com

Latvijas basketboliste Kitija Laksa svētdien guva 19 punktus Itālijas A sērijas mačā, bet Laura Meldere iemeta astoņus punktus, abu pārstāvētajām komandām svinot uzvaras.

Laksas pārstāvētā Skio "Famila" mājās ar 98:80 (29:23, 21:30, 23:8, 25:19) pārspēja "Faenza" vienību.

Laukumā pavadot 19 minūtes un 48 sekundes, Laksa realizēja sešus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Latviete arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+2).

"Famila" rindās 20 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Olbisai Andrē, bet 19 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles atdeva Žanelle Salona. Pretiniecēm 26 punktus guva Sāra Roumija.

Savukārt Melderes pārstāvētā Kampobaso "La Molisana Magnolia" viesos ar 88:32 (12:8, 22:7, 30:7, 24:10) sagrāva "Battipaglia" vienību.

Meldere spēlēja 19 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no sešiem divpunktu metieniem, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu un iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+32).

Viešņām ar 23 punktiem izcēlās Sāra Skalija.

Gan "Famila", gan "La Molisana Magnolia" sezonu sākušas ar četrām uzvarām pēc kārtas.

Iepriekšējā sezonā par Itālijas A sērijas čempionēm kļuva Venēcijas "Umana Reyer" basketbolistes, kuras finālsērijā ar 3-0 pārspēja Skio "Famila".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu