Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Tez Tour" valstij atmaksājis Covid-19 laikā piešķirto aizdevumu

Tūrisma aģentūra. Ilustratīvs attēls.
Tūrisma aģentūra. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Tūrisma operators SIA "Tez Tour" valstij atmaksājis Covid-19 krīzes pārvarēšanai uzņēmumam piešķirto aizdevumu 1,5 miljonu eiro apmērā, kuru izsniedza AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum"), informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Tez Tour" pārstāvji norāda, ka uzņēmums no "Altum" aizņēmās līdzekļus, lai mazinātu Covid-19 ietekmi uz uzņēmumu. Kompānija izmantoja aizdevumu, lai atmaksātu naudu tiem tūristiem, kuri bija samaksājuši par ceļojumiem, kurus atcēla Covid-19 dēļ.

Aizņēmums bija nepieciešams, jo "Tez Tour" avansā bija norēķinājies par aviopakalpojumiem un izmitināšanas pakalpojumiem un daudzu valstu uzņēmumi šos avansa maksājumus iesaldēja uz nenoteiktu laiku un neatgrieza, vēsta uzņēmumā.

"Tez Tour" bija viens no retajiem tūrisma nozares uzņēmumiem, kurš saņēma maksimālu valsts noteikto atbalstu. Pirms atbalsta izsniegšanas notika "Tez Tour" darbības un finanšu analīze, lai pārliecinātos par uzņēmuma spēju aizdevumu atgriezt, informē uzņēmuma pārstāvji.

Atbalsta programma uzņēmumiem bija paredzēta kā finansiāls atbalsts dažādu nozaru uzņēmumiem cīņā ar Covid-19 radītajām sekām un ierobežojumiem.

"Tez Tour" pagājušajā gadā strādāja ar 39,446 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka 2,1 reizi - līdz 569 030 eiro.

Kompānija reģistrēta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. "Tez Tour" vienīgais īpašnieks ir Spānijā reģistrētais "Germesinvest".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu