Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Saņemtas jau vairākas sūdzības par iespējamu vienaudžu savstarpējo vardarbību skolās (1)

Rīgas 45. vidusskolas telpas.
Rīgas 45. vidusskolas telpas. Foto: Zane Bitere/LETA

Bērnu aizsardzības centrs (BAC) šā mācību gada sākumā saņēmis septiņas sūdzības par iespējamu vienaudžu savstarpējo vardarbību skolās.

BAC Bērnu tiesību uzraudzības dienesta Bērnu tiesību aizsardzības departaments četras sūdzības saņēmis no anonīmām personām, bet trīs - no bērnu vecākiem.

Iedzīvotāji sūdzējušies, ka bērni apsaukā viens otru ar necenzētiem vārdiem, izteikti sarkastiski, nievājoši, pazemojoši komentāri, piemēram, par bērna augumu. Saņemtas arī sūdzības, ka kāds no klasesbiedriem noskaņojot pārējos bērnus pret upuri, negatīvi ietekmējot bērna emocionālo stāvokli.

Tāpat iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības par iespējamiem fiziskās vardarbības gadījumiem skolā. Piemēram, klasesbiedrs iesita pa vēderu vai pļauku, mētāja skolēna personīgās lietas vai sporta stundas laikā nogāza uz grīdas.

Viena sūdzība par iespējamu vardarbību vidusskolā neapstiprinājās, bet sešas sūdzības vēl tiek izskatītas.

Salīdzinot ar 2023.gada septembri, šogad saņemta par vienu sūdzību mazāk. Toreiz no saņemtajām astoņām sūdzībām apstiprinājās piecas. Pēc palīdzības galvenokārt vērsās anonīmas personas un bērnu vecāki.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu