Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"VEF Rīga" basketbolisti izcīna pārliecinošu panākumu LIBL mačā

"VEF Rīga" basketbolists Vjačeslavs Bobrovs
"VEF Rīga" basketbolists Vjačeslavs Bobrovs Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" sestdien Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā izcīnīja pārliecinošu panākumu.

"Vefieši" savā laukumā ar rezultātu 84:62 (21:21, 26:9, 22:12, 15:20) uzvarēja Raplas "Utilitas".

Mājinieku uzvaru ar 20 punktiem sekmēja Rihards Berkolds, 16 punktus guva Herisons Klīrijs, bet vēl 11 un desmit punktus pievienoja attiecīgi Māris Gulbis un Pēteris Pinnis, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Raplas vienībā rezultatīvākais ar 19 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Hendriks Ēlmē. Emīls Krūmiņš viesu rindās izcēlās ar septiņiem punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

"VEF Rīga" turnīra ievadā iekrājusi piecas uzvaras sešās spēlēs, bet "Utilitas" uzvarējusi divos no četriem mačiem.

Jau ziņots, ka sestdien "Liepāja" viesos ar 91:81 (19:20, 31:17, 22:33, 19:11) uzvarēja "Parnu Sadam" komandu, bet "Ogre" mājās ar 69:95 (11:25, 27:4, 14:18, 17:28) zaudēja Tallinas "Kalev"/"Cramo".

LIBL Latviju pārstāv "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību un šosezon LIBL vairs nespēlē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu