Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Ar vienu kļūdu pietiek." Pēc sīvām kaujām okupanti gandrīz ieņēmuši Časivjaru

Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas austrumos joprojām notiek sīvas cīņas par Časivjaras pilsētu. Pilsētas aizstāvji cenšas ierobežot Krievijas spēku panākumus, bet šonedēļ ienaidnieks panācis izrāvienu un uzsācis uzbrukuma operācijas divās vietās caur Doneckas ziemeļu kanālu. Tas nozīmē, ka Krievija ir spērusi svarīgu soli ceļā uz pilsētas okupāciju, vēsta ASV izdevums "The Wall Street Journal". 

WSJ 18. oktobrī raksta, ka ukraiņiem tagad jāpanāk, lai krievi buferzonā neieņem pozīcijas un jānovērš liela mēroga uzbrukums.

Publikācijas autori atgādina, ka Časivjara, tāpat kā Pokrovska, ir būtiska Doneckas apgabala daļa. Ja krieviem izdosies ieņemt Časivjaru, tad Ukrainas aizstāvjiem nosargāt kara plosīto apgabalu būs daudz grūtāk. 

Analītiķi stāsta, ka krievi steidzas okupēt abas pilsētas pirms lietavu sākuma. Lietus veidos dubļus, kas apgrūtinās okupantu virzību. 

"Ar vienu kļūdu pietiek, lai Časivjara kristu dažu dienu laikā," izdevumam teicis Ukrainas bruņoto spēku 21. atsevišķā motorizēto strēlnieku bataljona virsnieks Romāns Kasjaņenko.

Kasjaņenko vienībā krituši 30 pilsētas aizstāvji.

Pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem ieņemt Časivjaru krievi mainījuši taktiku. Tagad ienaidnieks ar droniem veic triecienus pa ieejas punktiem uz pilsētu. Šādi tiek apgrūtināta ievainoto ukraiņu karavīru evakuācija, tāpat ukraiņiem nepietiek tehnikas, kas varētu apturēt šos uzbrukums.

Kasjaņenko norāda, ka Krievijas karavīri šķērsojuši kanālu un mazās grupās cenšas izlauzties cauri buferzonai. Galvenā problēma ir tā, ka viņiem izdevies ieņemt vienu zonas teritoriju, ļaujot tajā ievest vēl vairāk karavīru un izlikt papildus spiedienu uz pilsētas aizstāvjiem.

Izdevums gan norāda, ka okupanti uz cīņām par Časivjaru turpina sūtīt slikti apmācītus karavīrus, kas izlaisti no cietumiem. Šāda pieeja Krievijas karaspēkam var maksāt dārgi. 

11. oktobrī tika ziņots, ka krievi turpina sūtīt karavīrus uz frontes pozīcijām pie Časivjaras. 14. oktobrī kļuva zināms, ka viņiem izdevies šķērsot kanālu Časivjaras dienvidaustrumos. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu