Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

SM valsts sekretāra amatā plāno iecelt Židkovu

Andulis Židkovs (priekšplānā).
Andulis Židkovs (priekšplānā). Foto: Lita Krone/LETA

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra amatā plānots iecelt Valsts dzelzceļa administrācijas direktoru Anduli Židkovu, informēja ministrijā.

Lai Židkovu ieceltu SM valsts sekretāra amatā, ir nepieciešams Ministru kabineta lēmums.

No pirmdienas, 21.oktobra, Židkovs sāks darbu SM valsts sekretāra pienākumu izpildītāja amatā, turpinot pildīt arī Valsts dzelzceļa administrācijas direktora pienākumus.

Savukārt Elīna Šimiņa-Neverovska, kura uz laiku tika iecelta SM valsts sekretāres pienākumu izpildītājas amatā, turpinās pildīt līdzšinējo SM valsts sekretāra vietnieces amatu.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) norāda, ka SM vadībā būs augsta līmeņa profesionālis ar ilggadīgu pieredzi valsts pārvaldē un izpratni par transporta un sakaru nozares darbu un attīstību.

"Viņa atbildībā būs komandas vadība, lai turpinātu īstenot nozares prioritātes - virzību uz zaļo kursu, drošības un piekļūstamības nodrošināšanu, labas pārvaldības ieviešanu un starptautiskās konkurētspējas stiprināšanu," atzīmē ministrs.

SM informē, ka Židkovam ir ilglaicīga augstākā līmeņa vadītāja pieredze, galvenokārt darbā transporta un sakaru nozarē. No 2022.gada Židkovs ieņem Valsts dzelzceļa administrācijas direktora amatu, pirms tam no 2017.gada viņš strādāja izpilddirektora amatā Ozolnieku novada pašvaldībā.

Savukārt no 2011.gada līdz 2014.gadam Židkovs bija valdes loceklis Autotransporta direkcijā, bet pirms tam no 2009.gada bija AS "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs.

No 2006.gada līdz 2009.gadam viņš bija SM valsts sekretāra vietnieks, kā arī SM Židkovs strādāja no 1997.gada līdz 2005.gadam, ieņemot dažādus amatus. Židkovs gandrīz septiņus gadus bija arī Rīgas lidostas padomes loceklis.

SM atzīmē, ka tāpat no 2014.gada līdz 2015.gadam Židkovs strādāja par Eiropas Savienības (ES) Augsta līmeņa politikas padomnieku misijā Moldovas Transporta un autoceļu infrastruktūras ministrijā.

LETA jau ziņoja, ka no otrdienas, 15.oktobra, SM valsts sekretāra pienākumu izpildītājas amatu atstāja Ligita Austrupe.

Tādējādi valsts sekretāra pienākumu izpildītājas amatā uz laiku tika iecelta pašreizējā valsts sekretāra vietniece Šimiņa-Neverovska.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu