Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Policistu un detektīvu tur aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) oktobra sākumā rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu un sertificētu detektīvu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu mantkārīgā nolūkā, informēja IDB.

Vienlaikus prokuratūrai kriminālprocesā tika nodots process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu detektīvsabiedrībai, kuras interesēs, iespējams, ticis izdarīts noziedzīgais nodarījums.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka VP amatpersona pārsniedza tai piešķirtās tiesības un pilnvaras, un, ļaunprātīgi izmantojot savu kā VP amatpersonas statusu, ieguva ziņas par kriminālprocesu, kuru tā nebija pilnvarota izmeklēt.

Tāpat IDB guva pierādījumus tam, ka pēc norādīto ziņu iegūšanas, tās netika sniegtas VP attiecīgā kriminālprocesa virzītājam, bet gan tika nodotas sertificētam detektīvam, kurš šīs darbības organizēja un iegūtās ziņas izmantoja detektīvsabiedrībā detektīvdarbības veikšanai, pretī saņemot atlīdzību vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Vienlaikus IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu