Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vīrietis internetā mēģina sākt seksuālus sakarus ar nepilngadīgo, taču iekrīt "slazdā"

Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Schmidt_Alex/Shutterstock

Prokuratūra ir nosūtījusi Zemgales rajona tiesai Aizkrauklē krimināllietu pret kādu vīrieti, kurš "iekritis" policijas slazdā, internetā mēģinot sākt seksuālus sakarus ar nepilngadīgu meiteni.

Kā aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā, vīrietis apsūdzībā par mēģinājumu internetā pavest netiklībā nepilngadīgu meiteni un par mēģinājumu pamudināt nepilngadīgo izgatavot pornogrāfiska rakstura materiālus.

Kā noprotams no apsūdzības, policija interneta platformā "inbox.lv" bija izveidojusi viltus profilu, norādot, ka tā īpašniece it kā ir 14 gadus veca meitene. Saskaņā ar apsūdzību, tas nav kavējis vīrieti uzsākt ar šo profilu seksuāla rakstura saraksti. Apsūdzētais nolēmis jaunieti pavest netiklībā - attālināti veikt "intelektuāla rakstura netiklas darbības ar šo personu un izraisīt tai dzimuminstinktu", pausts apsūdzībā.

Apsūdzētais seksuāla rakstura sarakstes laikā nosūtījis viltus meitenes profilam attēlu, kurā viņš redzams pilnīgi kails, kā arī vienu video ar sevis veiktām seksuāla rakstura darbībām. Apsūdzētais sarakstes otru pusi mudinājis uz seksuālām attiecībām, aicinājis parādīt sevi kailu videozvanā un veikt ar sevi seksuāla rakstura darbības.

Pēc apsūdzības vārdiem, noziedzīgo nodomu apsūdzētajam neesot izdevies "izdarīt līdz galam no viņa gribas neatkarīgu iemeslu dēļ", jo izmeklētāji tobrīd jau atklājuši, ka profils, ar kuru vīrietis veica saraksti, bija izveidots operatīvo darbību veikšanai.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu