Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

VIDEO Tīmeklī publicēts pirmais video ar, iespējams, Ziemeļkorejas karavīriem Krievijā

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Komunistiskās Ziemeļkorejas armijas karavīri jau trenējas Krievijas teritorijā, pirms viņus, iespējams, nosūtīs uz fronti Ukrainā. Tīmeklī parādījies pirmais videoklips, kurā, iespējams, redzami šie karavīri, vēsta UNIAN.

Videoklipu, kas uzņemts telpās, publicējis "Stratēģiskās komunikācijas un informācijas drošības centrs". Tā kadros redzams, kā austrumnieciska izskata karavīriem tiek izsniegts ekipējums.

"Ziemeļkorejas karavīri tiek apgādāti ar Krievijas ekipējumu. Nesen iegūtie kadri nav vecāki par 72 stundām," teikts video anotācijā. Centrs norāda, ka video ir uzņemts Sergejevskas poligonā, kas atrodas Primorskas novadā Krievijas Tālajos Austrumos.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis nesen paziņoja, ka Ziemeļkoreja de facto jau ir pievienojusies Krievijas karam pret Ukrainu. Pēc tā viņš nesniedza sīkāku informāciju.

Savukārt vēlāk kļuva zināms, ka Phenjana nosūtījusi vairākus tūkstošus savu karavīru uz mācībām Krievijā. Saskaņā ar Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes sniegto informāciju, Kremlis vēlas līdz 1. novembrim apmācīt 11 000 korejiešu, lai nosūtītu viņus uz Ukrainu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu