Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Latvijas BMX pārstāvei Stūriškai U-23 grupā pirmā vieta pasaules rangā

BMX riteņbraucēja Veronika Monika Stūriška
BMX riteņbraucēja Veronika Monika Stūriška Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

BMX pārstāve Veronika Monika Stūriška U-23 grupā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules rangā sezonu ir noslēgusi ar pirmo vietu, piektdien, 18. oktobris, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Lai arī vairāki Latvijas sportisti vēl turpina 2024.gada BMX sacensību sezonu, tomēr visi lielākie starti jau ir aiz muguras.

LRF uzsver, ka U-23 sieviešu grupā šogad svarīgākajos startos dominēja trenera Ģirta Kātiņa audzēkne no "Silvas ziķeri" kluba Stūriška.

Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā esošā sportiste, gūstot panākumus arī vairākos Pasaules kausa posmos, Pasaules rangā ir līdere 95 sportistu konkurencē.

Jaunpiebalgā augusī sportiste ir iekrājusi 1063 punktus, tuvāko sekotāju Meju Belu no Austrālijas apsteidzot par 109 punktiem.

Arī nākamajā gadā pavisam nesen "Red Bull" atlētu komandā uzņemtā Stūriška varēs startēt U-23 vecuma grupā.

Junioru grupā sesto vietu ieņem "BMX Rīga"/RRS sportists Edgars Langmanis, kurš ir iekrājis 313 punktus, bet cits trenera Edžus Treimaņa audzēknis Kristers Apels savā pirmajā gadā junioru grupā ar 198 punktiem ieņēma 14.vietu 283 sportistu konkurencē.

LRF atgādina, ka Langmanis šosezon dominēja Eiropas kausā, pārliecinoši kļūstot par uzvarētāju kopvērtējumā. Ne tika sekmīgi viņš startēja pasaules un Eiropas čempionātos, otrajā no tiem izcīnot septīto vietu.

Apela labākie rezultāti bija uzvara Eiropas kausa posmā Čehijā, uzvara Latvijas čempionātā, kā arī iekļūšana finālā Eiropas junioru čempionātā.

Juniorēm 20.vietu ieņem Paula Kibare.

Sieviešu elites grupā 19.vietā 128 dalībnieču konkurencē atrodas Vineta Pētersone. Kātiņa trenētā sportiste gada laikā ir tikusi pie 1331 punkta.

Vīriešu elites grupā Latvijas pirmais numurs Kristens Krīgers ar 523 punktiem ir 58.vietā 263 dalībnieku konkurencē.

U-23 vīru grupā pasaules čempionāta pusfinālists Emīls Mārtiņš Treimanis atrodas 28.vietā (249 punkti), bet Latvijas čempions Kārlis Pedraudzis - 33.vietā (200 punkti).

Pasaules rangs tiek atjaunināts reizi nedēļā, tajā sportistiem rēķinot punktus gada griezumā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu