Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Šolcs pateicas Baidenam par līdera lomu NATO

Foto: DPA / Scanpix

Vācijas kanclers Olafs Šolcs piektdien, 18. oktobrī, uzņemot vizītē ASV prezidentu Džo Baidenu, apliecinājis Vācijas uzticību NATO un atbalstu Ukrainai un izteica pateicību Baidenam par līdera lomu NATO.

Šolcs izteica atzinību Baidenam par sabiedroto saliedēšanu un atbalsta sniegšanu nedēļās pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī.

"Jūsu vadībai ir jāpateicas, ka [Krievijas diktatora Vladimira] Putina plāns izgāzās, ka Ukraina netika sagrābta dažu dienu laikā, bet tā vietā, pateicoties savu karavīru drosmei un daudzu valstu atbalstam, (..) vairāk nekā divarpus gadus pretojas Krievijas imperiālismam," sacīja Vācijas kanclers. Viņš solīja, ka Vācija "stāvēs Ukrainas pusē tik ilgi, cik tas būs nepieciešams".

"Kopā mēs esam apņēmušies veidot spēcīgu NATO, kas aizsargā katru alianses teritorijas kvadrātcentimetru. Uz to var paļauties ikviens mūsu alianses dalībnieks," paziņoja Šolcs.

Šolcs arī pateicās Baidenam par "ciešajām un uzticības pilnajām" attiecībām starp Vašingtonu un Berlīni šajos "ļoti grūtajos laikos".

Kanclers sacīja, ka viņš ar Baidenu, Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Lielbritānijas premjerministru Kīru Stārmeru apspriedīs arī konfliktu Tuvajos Austrumos.

"Izraēlai ir tiesības sevi aizstāvēt. Man ir svarīgi to pateikt ļoti skaidri. Mēs esam Izraēlas pusē," uzsvēra Šolcs.

Viņš pauda cerību, ka palestīniešu grupējuma "Hamās" vadoņa Jahjas Sinvara likvidācija, ko ceturtdiena apstiprināja Izraēlas armija, pavērs durvis pamieram Gazas joslā un izraēliešu gūstekņu atbrīvošanai.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu