Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Jau sestdien MMA superzvaigzne Nganū cīnīsies pret divmetrīgo brazīlieti

Fransiss Nganū.
Fransiss Nganū. Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien, 19. oktobrī, bijušais jauktās cīņas mākslas (MMA) organizācijas UFC smagākā svara čempions Fransiss Nganū tiksies ar augumā raženo Renanu Fereiru.

Nganū (17-3) pēc divām cīņām boksā atgriezies MMA, kur viņš debitēs PFL organizācijā pret čempionu Fereiru (13-3).

PFL Fereira cīnās kopš 2021. gada, izcīnot septiņas uzvaras, zaudējot vienreiz, bet trīs dueļos paliekot bez rezultāta. Šā gada februārī 2,03 metrus garais brazīlietis kļuva par PFL smagsvaru čempionu, jau 21. sekundē izslēdzot bijušo UFC cīkstoni Raienu Beideru.

Tikmēr Nganū – kurš ir 1,93 metrus garš – lielāko daļu karjeras aizvadījis prestižajā UFC. 2021. gadā viņš ar fantastisku sniegumu divos raundos uzveica leģendāro Stipi Miočiču un kļuva par čempionu. Pēc titula aizstāvēšanas Nganū pameta UFC un uz kādu laiku pat visu MMA.

Viņš pārgāja uz boksu, kur jau pirmajā cīņā tikās ar neuzveikto čempionu Taisonu Fjūriju. Pēc ārkārtīgi tuvas desmit raundu cīņas britu bokseris izcīnīja uzvaru. 2024. gada martā Nganū otro reizi savā karjerā izgāja profesionālā boksa ringā. Tajā reizē viņa duelis gan noslēdzās krietni ātrāk. Cits augstākā līmeņa bokseris Entonijs Džošu jau otrajā raundā izslēdza Nganū.

Tā bija pirmā reize kamerūnieša profesionālās cīņas sporta karjerā, kad viņš tika nokautēts vai pat nosūtīts nokdaunā. Tāpēc ir daudz neskaidrības par to, kā Nganū spēs atgūties. Viņa vecums – 38 gadi – arī māc šaubas par cīkstoņa izturību turpmākajās cīņās.

Tomēr karjeras beigšana nebija Nganū plānā, un septiņus mēnešus vēlāk viņš ir atgriezies MMA. Tiek prognozēts, ka cīņa varētu tikt izšķirta jau pirmajā raundā. Gan Fereiru (11 TKO/KO), gan Nganū (12 KO/TKO) pazīst ar spēcīgu sitienu spēku.

Abi cīkstoņi dienu pirms dueļa nosvērās tuvu smagākā svara limitam 120 kilogramiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu