Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Vairāk patīkamu lidojumu!" Pasažierus sanikno tehniska ķibele "airBaltic" reisā uz Romu

"airBaltic" lidmašīna RIX Rīgas lidostas teritorijā.
"airBaltic" lidmašīna RIX Rīgas lidostas teritorijā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sociālo tīklu platformā "X" neapmierinātību pauž iedzīvotāji, kuri 17. oktobrī devās nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" reisā no Rīgas uz Romu. Lidmašīna bija spiesta apturēt ceļu uz Romu un atgriezties Rīgā tehniskas ķibeles dēļ – sākušās problēmas ar skābekļa padevi.

Ceturtdien platformā "X" tika veikti vairāki ieraksti par to, ka 17. oktobrī "airBaltic" lidojumā no Rīgas uz Romu apgrūtināta skābekļa padeve, tāpēc lidmašīna atgriezusies lidostā "Rīga" un Romā ieradusies ar nokavēšanos. 

Situāciju portālam "Apollo.lv" rakstiski skaidroja "airBaltic" sabiedrisko attiecību pārstāvis Augusts Zilberts:

"airBaltic reiss BT633, kas vakar devās maršrutā Rīga-Roma, sākotnēji izlidoja paredzētajā laikā, taču aptuveni pēc stundas airBaltic Operatīvās vadības centrs saņēma informāciju no apkalpes par novērotām spiediena novirzēm no normas lidaparāta kabīnē.

Sākotnēji apkalpe pieņēma lēmumu veikt reisa novirzīšanu un nosēšanos Varšavas lidostā, par ko tika informēti arī pasažieri.

Jāpiebilst, ka konkrētais defekts nepieprasīja tūlītēju nosēšanos tuvākajā lidostā, taču, tā kā lidojumu drošums visos gadījumos ir airBaltic galvenā prioritāte, tika pieņemts lēmums atgriezties mājas bāzē Rīgā, jo šeit ir plašākas iespējas ātrāk veikt nepieciešamos tehniskās apkopes darbus.

Reiss BT633 tika pārlikts uz ātrāko pieejamo lidmašīnu un jau vakar devās ceļā uz Romu, tādējādi izpildot plānoto maršrutu.

Sākotnēji plānotais lidaparāts pēc tehniskās apskates un apkopes veikšanas atgriezās lidojumos jau vakar vakarā."

Tiesa, Zilberts neprecizēja, kādēļ radusies šāda problēma. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu