Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Latvijas "melnajā sarakstā" iekļauj uzņēmēju Ļebedevu un komiķi Ponomarenko

Uzņēmējs Artemijs Ļebedevs.
Uzņēmējs Artemijs Ļebedevs. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ārlietu ministre Baiba Braže (JV) Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi divus Krievijas pilsoņus - uzņēmēju Artemiju Ļebedevu un komiķi Valeriju Ponomarenko.

Politiķe informēja, ka abi vīrieši iekļauti minētajā sarakstā un viņiem noteikts aizliegums ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku.

Lēmums pieņemts saskaņā ar Imigrācijas likuma 61.panta 2. daļu.

Ponomarenko ilgus gadus darbojies dažādos izklaides raidījumos Krievijā. Arī tagad viņš ar koncertiem uzstājies Krievijā, savukārt novembrī viņam bija ieplānoti divi koncerti arī Latvijā - Rēzeknē un Daugavpilī.

Tikmēr Ļebedevs ir skandalozs dizaineris, uzņēmējs un blogeris. Kopš kara sākuma viņš sniedzis virkni interviju, kurās tiek paustas simpātijas Krievijas varai. Arī pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Ļebedevs turpinājis apceļot pasauli, vienlaikus interneta vidē izplatot kritiku par dažādām, tostarp Rietumvalstīm. 2022.gadā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Ļebedevu iekļāvis sankciju sarakstā kopā ar vēl pussimtu citu Krievijas darboņu. Savukārt 2024.gadā "Youtube" bloķēja Ļebedeva kanālu, kuram bija ļoti liels sekotāju skaits.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu