Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Tramps apgalvo, ka Zelenskis ir atbildīgs par Krievijas iebrukumu Ukrainā (5)

Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais ASV prezidents un Republikāņu partijas kandidāts 2024. gada ASV prezidenta vēlēšanās Donalds Tramps intervijā paziņojis, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir "personīgi atbildīgs" par Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā 2022. gada februārī, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza".

"Zelenskis ir viens no labākajiem tirgoņiem, kādu esmu redzējis. Katru reizi, kad viņš ierodas, mēs viņam iedodam simt miljardus dolāru. Kurš vēl vēsturē saņēmis tādu naudu? Tas nekad agrāk nav noticis. Un tas nenozīmē, ka es nevēlos viņam palīdzēt, jo man ir ļoti žēl šo cilvēku. Bet viņam nekad nevajadzēja pieļaut šādu karu. Karš ir zaudēts," Tramps sacīja intervijā podkāsta "PBD" vadītājam Patrikam Betam Deividam.

Republikānis apgalvoja, ka Ukraina jau ir zaudējusi karu ar Krieviju, jo no Ukrainas praktiski nekas nav palicis pāri.

"Ukraina, atcerieties, vairs nav Ukraina. Gandrīz katra pilsēta ir nolīdzināta līdz ar zemi. Visi skaistie zelta kupoli guļ nogāzti, sašķīduši gabalos. Nav nevienas pilsētas [kas nebūtu cietusi] — ieejiet pilsētā, un gandrīz katra ēka tiek iznīcināta, it kā tur būtu pabijusi demontāžas brigāde," sacīja ASV eksprezidents. 

Tramps kara izraisīšanā vainoja arī tagadējā ASV prezidenta Džo Baidena administrāciju un atkārtoja, ka pieliks punktu karam, ja tiks pārvēlēts prezidenta amatā. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu