Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Īrijas tiesa bargi soda latvieti, kurš pie kriminālās autoritātes mājām pastrādāja noziegumu

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Rico Loeb/Shutterstock

Īrijas tiesa par ļaunprātīgu dedzināšanu latvietim piespriedusi 4,5 cietumā, ziņo portāls "Baltic Ireland", atsaucoties uz īru medijiem.

21 gadu veco Māri tiesāja par to, ka viņš ar benzīnu aizdedzināja automašīnu, kas atradās pie bēdīgi slavenās kriminālās autoritātes Veina Dundona mājas.

Limerikā dzīvojušais latvietis likumsargiem apgalvoja, ka viņam "banda" lika veikt kāda šo dedzināšanu, apsolot samazināt viņa 28000 eiro parādu par narkotikām.

Latvietis atzinās, ka šī gada 15. aprīlī aizdedzināja melnas krāsas "Ford S-Max" markas automašīnu, kas reģistrēta uz Dundona sievas vārda.

Automašīna bija novietota uz piebraucamā ceļa netālu no Dundona ģimenes mājas. Latvietis un vēl viens vīrietis ar benzīnu aizdedzināja automašīnu, taču viņus pamanīja likumsargi. Latvieti noķēra, bet otram vainīgajam izdevās aizbēgt.

Māris likumsargiem apgalvoja, ka viņam nebija ne jausmas, kas ir mājas un auto īpašnieki.

Prokurors tiesā norādīja – iespējams, caur latvieti pret mājas iemītniekiem vērsās "nelabvēlīgu personu" grupa. Šai versijai piekrita arī Gardas detektīvi.

Automašīna, kas bija apdrošināta par 6000 eiro, ugunsgrēkā tika pilnībā sabojāta.

Īru mediji ziņo, ka latvietis iepriekš ir sodīts 35 reizes. Starp pārkāpumiem minētas vardarbīgas nekārtības, noziedzīgi nodarījumi, narkotiku glabāšana realizācijas vai piegādes nolūkā, ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi. Pie tam minētā nozieguma brīdī viņš bija īslaicīgi atbrīvots no soda izciešanas.

Latvieša advokāts tiesā sacīja, ka jebkuram veikt ļaunprātīgu dedzināšanu pie Dundona mājas ir "monumentāls stulbums" – detektīvi tam piekrita, piebilstot, ka Māris jau bija ar to samierinājies un piekrita veikt ļaunprātīgu dedzināšanu citu vietā.

Bēdīgi slavenais noziedzīgu bandu tīkla vadonis Veins Dundons izcieš mūža ieslodzījumu par 35 gadus vecā uzņēmēja Roja Kolinsa slepkavības pasūtīšanu 2009. gadā. Toreiz pret viņu liecināja vairāki bijušie rokaspuiši. Mūža ieslodzījums tika piespriests arī diviem slepkavības izpildītājiem.

Latvieša advokāts tiesā atzina, ka Māris ar savām darbībām "noteikti nebija pārāk gudrs". Vienlaikus advokāts aicināja piemērot maigāku sodu, jo Mārim pastrādāt noziegumu piespieda kriminālas personas.

Tiesa atzina, ka nozieguma izdarīšanas brīdī Mārim bija jāsaprot, ka ugunsgrēks varēja izplatīties uz blakus esošo māju, kurā atradās cilvēki. Tiesa arī noraidīja latvieša atzīšanos, jo viņš tika noķerts nozieguma vietā, kā arī atzīmēja, ka Māris guva labumu no pastrādātā nozieguma, jo tika samazināts viņa "narkotiku parāds".

Tiesa latvietim piesprieda 4,5 gadu cietumsodu, ziņo portāls.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu