Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Zelenskis atklāj, cik daudz Ziemeļkorejas karavīru Krievija gatavo iesaistīt karā pret Ukrainu (1)

Foto: AFP/SCANPIX

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Zelenskis jau iepriekš sacījis, ka Ziemeļkoreja sūta karavīrus Krievijas armijai, taču šī ir pirmā reize, kad prezidents nosaucis precīzu skaitli.

Nenoteikts skaits Ziemeļkorejas karavīru jau atrodas okupētajā Ukrainas teritorijā, atsaucoties uz Ukrainas izlūkdienestu informāciju, sacīja Zelenskis.

"Mēs zinām (par) aptuveni 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, kurus viņi gatavojas nosūtīt karot pret mums," runājot ar žurnālistiem Briselē, pēc sarunām ar ES līderiem paziņoja Zelenskis.

Ukrainas prezidents šodien Briselē piedalījās gan ES līderu samitā, gan NATO aizsardzības ministru sanāksmē, cenšoties panākt atbalstu savam "uzvaras plānam", lai izbeigtu karu pret Krieviju.

Zelenskis sacīja, ka Ziemeļkorejas karavīru vidū ir gan sauszemes spēki, gan "cits taktiskais personāls".

"Tas ir pirmais solis ceļā uz pasaules karu," viņš brīdināja, norādot, ka arī Irāna atbalsta Krieviju ar bezpilota lidaparātiem un raķetēm.

Zelenskis sacīja, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins rēķinās ar Ziemeļkorejas karavīriem, jo "baidās no mobilizācijas".

Eksperti jau sen apgalvo, ka Krievija izmanto Ukrainā raķetes, ko saņēmusi no Ziemeļkorejas. Maskava un Phenjana to, protams, ir noliegušas.

Putins jūnijā apmeklēja Phenjanu, kur viņš un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns parakstīja savstarpējās aizsardzības līgumu.

Maskava un Phenjana bijušas sabiedrotās kopš Ziemeļkorejas dibināšanas pēc Otrā pasaules kara, bet kopš Krievijas 2022.gada atkārtotā iebrukuma Ukrainā abu valstu attiecības kļuvušas vēl ciešākas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu